کاربرد عصاره دانه مورینگا پرگرینا (Moringa peregrine) به عنوان یک منعقدکننده طبیعی در حذف فنل از محلولهای آبی
(ندگان)پدیدآور
بذرافشان, ادریسکرد مصطفیپور, فردوسفریدی, حامدباریکبین, بهنامنوع مدرک
Textمقاله اصیل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: فنل و مشتقّات آن، آلایندههایی سمی هستند که حضورشان در آبهای سطحی، آبهای شیر برداشت و پسابهای فرایندهای مختلف صنعتی نظیر: پتروشیمی، فراوری زغال سنگ، تولید لاستیک، پلاستیک، کاغذ، پالایش نفت و صنایع تولید فنل، به طور مکرّر گزارش شده است. در مطالعه حاضر، کارایی عصاره میوه گیاه مورینگا پرگرینا در حذف فنل، مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق: مطالعه حاضر که یک مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی است در یک سیستم ناپیوسته و به منظور بررسی کارایی عصاره میوه گیاه مورینگا پرگرینا به عنوان یک منعقدکننده طبیعی در حذف فنل از محلول های آبی انجام پذیرفت. در این راستا اثر متغیرهای مهم بهرهبرداری از قبیل غلظت منعقدکننده (05/0-ml/L4)، غلظت اولیه فنل (5، 10، 20، 50 و mg/L100) و pH اولیه محلول (3- 9) مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد که pH بهینه جهت حذف فنل توسط منعقدکننده طبیعی عصاره مورینگا پرگرینا، معادل 5 با غلظت منعقدکننده ml/L1/0 بود و بالاترین میزان حذف در این شرایط، معادل 132/94، 69/95، 04/98، 14/98 و 34/99% برای غلظتهای اولیه فنل 5، 10، 20، 50 و mg/L 100 و به دنبال وقوع فرآیندهای تهنشینی، ترسیب همزمان و جذب سطحی، حاصل شد. نتیجهگیری: عصاره دانه گیاه مورینگا پرگرینا با توجه به کارایی بالا، میتواند به عنوان منعقدکنندهای مؤثّر و کارآمد و در عین حال ارزان قیمت، در حذف فنل از محلولهای آبی مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
حذف فنلمورینگا پرگرینا
منعقدکننده طبیعی
بهداشت محيط
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-02-011391-11-13
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بیرجندسازمان پدید آورنده
عضو مرکز تحقیقات ارتقای سلامت، گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایرانعضو مرکز تحقیقات ارتقای سلامت، گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران
عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ایران
شاپا
160721972423-6152




