بررسی تاثیر لاکتوباسیل های جداشده از مواد غذایی بر هلیکوباکترپیلوری
(ندگان)پدیدآور
خسروی خراشاد, احمدصادقیان, علیخواجه کرم الدینی, مهرانگیزمیلانی, مرتضیتوکلی, تهمینهنوع مدرک
Textمقاله اصیل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: هلیکوباکترپیلوری عامل یکی از شایعترین عفونتها در دنیاست؛ پروبیوتیک هایی مانند لاکتوباسیل ها از رشد طیف وسیعی از پاتوژن های انسانی و حیوانی جلوگیری می کنند. یکی از پتانسیل های مفید پروبیوتیک ها اثر آنتاگونیستی آنها بر ضد میکرارگانیسم های مضر می باشد؛ به طوری که این ارگانیسم ها در پیشگیری و درمان هلیکوباکترپیلوی می توانند مفید باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش مهارکنندگی لاکتوباسیل های موجود در مواد غذایی روی هلیکوباکترپیلوری انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه آزمایشگاهی که در سال 1382 و در بیمارستان قائم وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد، پس از کشت و بررسی 114 نمونه معده، 20 نمونه هلیکوباکترپیلوری جداشد؛ لاکتوباسیل های موجود در 12 نوع ماده لبنی نیز جدا گردید و مایع رویی آنها برداشته شد و پس از کشت هلیکوباکترپیلوری در محیط کشت اختصاصی کلمبیا آگار، اثر مهار رشد مایع رویی برداشت شده، بر باکتری مذکور به روش Well Diffusion Agar بررسی شد. اطلاعات با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری P
کلید واژگان
هلیکوباکترپیلوریلاکتوباسیل
پروبیوتیک
عفوني
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2006-03-011384-12-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بیرجندسازمان پدید آورنده
دانشیار گروه آموزشی داخلی - گوارش، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهددانشیار گروه آموزشی میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
استاد گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی
دستیار تخصصی گروه آموزشی داخلی
شاپا
160721972423-6152




