• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند
    • دوره 16, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند
    • دوره 16, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر آلفا-لیپوئیک اسید بر مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

    (ندگان)پدیدآور
    انصار, هستیمظلوم, زهرهقائم, هاله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    258.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله اصیل پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
      زمینه و هدف: شواهد فراوانی در ارتباط با نقش آنتی‏اکسیدان‏ها در کاهش گلوکز خون، افزایش میزان حساسیت به انسولین و در نتیجه پیشگیری از پیشرفت بیماری دیابت نوع 2 وجود دارد. مطالعه کنونی به منظور بررسی اثر مکمل خوراکی آلفا-لیپوئیک اسید (ALA) بر سطح قند خون ناشتا (FBS)، انسولین ناشتا و مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.   روش تحقیق: در این کارآزمایی بالینی، 57 بیمار (14 مرد و 43 زن) با میانگین سنی 6/8±5/53 سال، مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه‏کننده به درمانگاه مطهری شیراز، به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه مورد روزانه 300 میلیگرم مکمل ‌ ALA و گروه شاهد روزانه 3 عددکپسول دارونما، به مدت 8 هفته دریافت کردند. شاخص توده بدنی (BMI)، سطح FBS و انسولین ناشتا در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه‏گیری شد. داده‌ها با استفاده از نرم‏افزار آماری SPSS و آزمون آماری تی زوجی و مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.   یافته‌ها: مقایسه وزن و BMI بین دو گروه در ابتدا و انتهای مداخله اختلاف معنی‏داری را نشان نداد. در گروه مورد، میانگین FBS و میزان مقاومت به انسولین در پایان مطالعه، در مقایسه با ابتدای مطالعه کاهش معنی‏داری داشت (به ترتیب 0001/0=P و 04/0=P)؛ در حالی که تفاوت معنی‏داری در غلظت انسولین ناشتا دیده نشد (43/0=P). اختلاف معنی‏داری بین میانگین تغییرات FBS و مقاومت به انسولین بین گروه مورد و شاهد در پایان مطالعه مشاهده شد (به ترتیب 001/0=P و 013/0=P).   نتیجه‌گیری: مصرف ALA در کاهش میزان مقاومت به انسولین موثر است و از این خاصیت می‏توان در پیشگیری از ابتلا به عوارض بعدی دیابت استفاده نمود.
    کلید واژگان
    آلفا-لیپوئیک اسید
    آنتی اکسیدان
    آسیب اکسیداتیو
    مقاومت به انسولین
    غدد

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2009-12-01
    1388-09-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد تغذیه

    شاپا
    16072197
    2423-6152
    URI
    http://journal.bums.ac.ir/article-1-522-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557658

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب