نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخلیلی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorکیاسالاری, زهراfa_IR
dc.contributor.authorرحمتی, بتولfa_IR
dc.contributor.authorاخلاصی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, یاسرfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:38:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:38:33Z
dc.date.available1399-08-23T00:38:32Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:38:33Z
dc.date.issued2010-01-01en_US
dc.date.issued1388-10-11fa_IR
dc.identifier.citationخلیلی, محسن, کیاسالاری, زهرا, رحمتی, بتول, اخلاصی, مجید, عزیزی, یاسر, حیدری, حمید. (1388). اثر عصاره آبی زعفران بر کاهش حافظه ناشی از تزریق داخل بطنی استرپتوزوتوسین در موش صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 18(72), 85-93.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-230-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557481
dc.description.abstractچکیده مقدمه: با توجه به شیوع و اهمیت درمان بیماری‌های دستگاه عصبی مرکزی از جمله زوال مغز مثل آلزایمر و نبودن درمان قطعی برای این بیماری و نیز توصیه طب سنتی بخصوص گیاه درمانی در درمان این‌گونه بیماری‌ها، در مطالعه اخیر به بررسی یکی از گیاهان سنتی مؤثر بر حافظه و یادگیری در درمان این بیماری پرداخته شده است. هدف: بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر کاهش درک حافظه و یادگیری ناشی از تزریق داخل بطن مغزی استرپتوزوتوسین در موش‌های صحرایی نر. مواد و روش‌ها: برای ایجاد آلزایمر از مدل تزریق استرپتوزوتوسین (µg/kg 3) طی یک عمل جراحی استریوتاکسی در روزهای اول و سوم به شکل دوطرفه در داخل بطن‌های مغز موش‌های صحرایی نر و میزان حافظه و یادگیری از طریق مدل آزمون احترازی غیرفعال و تشخیص حافظه فضایی با استفاده از مدل مآز Y شکل ارزیابی شد. 60 موش نر به گروه‌های 1- کنترل 2-شم (دریافت کننده ACSF) 3- کنترل+ درمان با زعفران 4- STZ 5- STZ + درمان با زعفران تقسیم شدند. گروه درمان‌شونده، از یک روز پیش از جراحی به مدت 3 هفته عصاره زعفران را (mg/kg 30 ) به شکل داخل صفاقی دریافت کرده، سپس وارد آزمون‌های یادگیری می شدند. در آزمون مآز Y شکل درصد حرکت در بازوی‌های غیرتکراری به‌عنوان میزان هوش حیوان در حافظه فضایی ارزیابی می‌شد. در آزمون احترازی هم مدت تأخیر در عبور از اتاق روشن به تاریک پس از پروسه تطبیق به‌عنوان داده در نظر گرفته می‌شد. داده‌های آزمون احترازی با آزمون غیرپارامتری کروسکال-والیس بررسی و در صورت معنی‌دار بودن آزمون من-ویتنی برای مقایسه گروه‌ها استفاده می‌شد. داده‌های آزمون ماز Y شکل هم توسط آزمون ویلکاکسون ارزیابی شد. نتایج: موش‌های استرپتوزوتوسینی درمان‌شده با عصاره زعفران نسبت به موش‌های استرپتوزوتوسینی درمان شده با حلال دارو، انتخاب‌های صحیح بیشتر و خطای کمتر در مآز Y شکل نشان دادند. به‌علاوه عصاره زعفران به طور معنی‌دار میزان آسیب حافظه و یادگیری در گروه استرپتوزوتوسین را در مدل آزمون احترازی غیر فعال کاهش داد. نتیجه‌گیری: به‌طور کلی عصاره زعفران اثر مفیدی در جلوگیری از کاهش حافظه ناشی از تزریق استرپتوزوتوسین داخل بطن مغزی ایجاد می‌کند و عامل بالقوه در درمان بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی مثل بیماری آلزایمر (AD ) است.fa_IR
dc.format.extent240
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاسترپتوزوتوسینfa_IR
dc.subjectحافظهfa_IR
dc.subjectزعفرانfa_IR
dc.subjectموش‌های صحراییfa_IR
dc.subjectیادگیریfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleاثر عصاره آبی زعفران بر کاهش حافظه ناشی از تزریق داخل بطنی استرپتوزوتوسین در موش صحرایی نرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شاهد تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شاهد تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شاهد تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شاهد تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شاهد تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شاهد تهرانfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue72
dc.citation.spage85
dc.citation.epage93


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد