بررسی شیوع عفونت سل در مبتلایان به دیابت شهر قزوین
(ندگان)پدیدآور
آصف زاده, مینابیژنی, بهزادکلانتری, زهرانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
مقدمه : در مطالعات مختلف عموما دیابت به عنوان یکی ازمهمترین عوامل فعالکردن سل نهفته مطرح شده است.
هدف: تعیین شیوع عفونت سل در مبتلایان به دیابت در استان قزوین.
مواد و روشها: این مطالعه به روش سرشماری از فروردین 1384 لغایت بهمن 1385 در مرکز آموزشی - درمانی بوعلی قزوین انجام شد. آزمایش PPD در کلیه مراجعان درمانگاه دیابت این مرکز انجام شد و کسانی که PPD منفی داشتند ازآنتی ژنتوکسوئیدکزاز برای بررسی CMI استفاده شد. در افراد PPD مثبت معاینه کامل و رادیوگرافی ریه انجام شد و در صورت نبودن علائم غیرطبیعی برای کموپروفیلاکسی معرفی شدند. درکلیه مراجعان در وجود هرگونه علائم بالینی یا رادیوگرافی به نفع توبرکولوز، آزمایش گستره خلط انجام شد و موارد توبرکولوزهای فعال کشف شده برای درمان به مراکز بهداشتی معرفی شدند.
نتایج: در مجموع در 571 نفر تست PPD انجام شد. سفتی در 415 نفر(7/72%) بین صفر تاپنج میلیمتر، 86 نفر (1/15%) 5 تا 10 میلیمتر، 47 نفر (2/8%)10 تا 15 میلیمتر و 23 نفر (4%) بیش از 15 میلی متر بود. میزان آنرژی در بیماران دچار دیابت 6/27% بدست آمد. در این بررسی 4 بیمار مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت شناسائی شدند. (active case finding)در کلیه موارد کشف شده ابتلا در قله ریه و در 3 نفر از 4 مورد در رادیوگرافی حفره دیده شد.
نتیجهگیری: در این مطالعه 3/12% افراد، PPD بیش از 10 میلی متر داشتند. میزان آنرژی در مبتلایان به دیابت قابل مقایسه با جمعیت عمومی است. در عینحال یافتن 4 بیمار با TB اسمیر مثبت ریوی در این مطالعه مؤید شیوع بالای سل اسمیرمثبت در مبتلایان به دیابت در مقایسه با موارد قابل انتظار در جامعه است.
کلید واژگان
دیابت شیرینمیزان همهگیری
تخصصي
شماره نشریه
67تاریخ نشر
2008-10-011387-07-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی گیلانسازمان پدید آورنده
بیمارستان بوعلیبیمارستان بوعلی
بیمارستان بوعلی
شاپا
2008-40482008-4056




