نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرخی, دکتر فرخfa_IR
dc.contributor.authorپدرپور واجارگاه, شیماfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:37:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:37:32Z
dc.date.available1399-08-23T00:37:31Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:37:32Z
dc.date.issued2017-02-01en_US
dc.date.issued1395-11-13fa_IR
dc.identifier.citationفرخی, دکتر فرخ, پدرپور واجارگاه, شیما. (1395). اثر زعفران(Crocus Sativus) بر آسیب پاراکوات در کلیه موش‌های سوری نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 25(100), 47-56.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-1336-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557404
dc.description.abstractمقدمه: پاراکوات به عنوان علف‌کش گیاهی، انگیزاننده نیرومندی در تشکیل آنیون‌های سوپراکسید است. این رادیکال‌ها بسیار سمی بوده و می‌توانند سبب آسیب‌هایی در اندام‌ها شوند. با توجه به پیامدهای زیانبار رادیکال های آزاد حضور ترکیب­های سودمند مانند زعفران به دلیل داشتن آثار آنتی اکسیدانی و از بین برنده رادیکال های آزاد، بایسته به نظر می‌رسد. هدف: بررسی اثر آنتی اکسیدانی زعفران بر آسیب کلیه موش‌های سوری نر که با پاراکوات تیمار شده اند مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی30 سر موش سوری نر به طور تصادفی به 6 گروه 5 تایی تقسیم شدند: گروه کنترل آب و غذای معمولی و ml5/1روغن ذرت با گاواژ دریافت کردند. گروه دوم وسوم به ترتیب پاراکوات با دوزmg/kg  20و 40محلول در روغن ذرت ، گروه چهارم عصاره هیدرو الکلی زعفران با دوز mg/kg 80، گروه پنجم وششم به ترتیب پاراکوات با دوز kg/mg 40 و20 به همراه دز mg/kg 80 زعفران دریافت کردند. تیمار تمام گروه‌‌ها به صورت گاواژ بود. پس از 30 روز تیمار و بیهوش کردن موش‌ها ، خون‌گیری از قلب برای مطالعه متغییرهای سرمی انجام شد. سپس، کلیه را از بدن جدا کرده، نیمی از بافت کلیه برای سنجش اکسایشی ونیم دیگربرای مطالعه بافتی به فرمالین انتقال یافت. آنالیز داده ها باآزمون یک طرفه ANOVA و آزمایش تعقیبی Tukeyانجام شد. اختلاف در حد  05/0>P معنی دار تلقی شد. نتایج: تخریب لوله اپی تلیوم، ایجاد کانون التهاب، آتروفی گلومرولی، افزایش معنی دار اوره وکراتی­نین وپراکسیداسیون لیپیدی در کلیه موش های تیمار شده با پاراکوات دیده شد. درحالی­که در کلیه موش های تیمار شده با زعفران این شاخص ها بهبود یافته بود. نتیجه‌گیری: مصرف زعفران در حد معمول می تواند آثار سوء ناشی از سموم علف کش مثل پاراکوات را کاهش دهد.fa_IR
dc.format.extent1580
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectپاراکوات/ زعفران / کلیه/ موش هاfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleاثر زعفران(Crocus Sativus) بر آسیب پاراکوات در کلیه موش‌های سوری نرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجو ارشد بافت شناسی جنین شناسی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue100
dc.citation.spage47
dc.citation.epage56


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد