بررسی آلودگی انگلی سبزیهای خوراکی در شهر رشت
(ندگان)پدیدآور
مجیدیشاد, دکتر بیژنپاکنژاد, دکتر سیده آیساحقدوست, دکترافروزنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
مقدمه: مصرف سبزیهای آلوده نقش مهمی در ابتلای افراد به عفونتهای انگلی دارد. آلودگی انگلی سبزیها میتواند در مزرعه یا در زنجیره عرضه رخ دهد. آگاهی از میزان و انواع انگلهای منتقله توسط سبزیها در موقعیت های زمانی و مکانی مختلف ارزش بهداشتی دارد.
هدف: تعیین میزان آلودگی انگلی سبزیجات عرضه شده در بازار رشت می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی_تحلیلی 342 نمونه از 12 نوع سبزی آزمایش شد. سبزیها از بازار شهر رشت به روش تصادفی گردآوری شد و 200 گرم از هر نمونه با آب حاوی دترجنت شسته و آب حاصل از شستشو سانتریفیوژ شد. رسوب بدست آمده با میکروسکپ نوری به روش مستقیم از نظر وجود انگل بررسی شد. دادهها با نرمافزارSPSS.21 و آزمونهای آماریt و کای دو واکاوی شد.
نتایج: انگلهای بیماریزای انسان در 1/ 4% از نمونههای سبزی شناسایی شد. به طور کلی 3/5% سبزیها به انواعی از ارگانیسمهای انگلی بیماریزا و غیر بیماریزا آلوده بودند. انواعی از انگلها از سبزیهایی مثل گشنیز، شاهی، جعفری، نعناع، چوچاق و خالیواش جدا شد. آلودگی انگلی سبزیهای محلی مانند چوچاق و خالیواش بیش از سبزیهای غیرمحلی بود (006/0
کلید واژگان
انگل/ عفونت انگلی/ سبزی/ ایرانتخصصي
شماره نشریه
105تاریخ نشر
2018-04-011397-01-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی گیلانسازمان پدید آورنده
گروه انگلشناسی و قارچشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایرانکمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
شاپا
2008-40482008-4056




