نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدوند, حسنfa_IR
dc.contributor.authorخسروبیگی, علیfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorحاج حسینی, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:36:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:36:21Z
dc.date.available1399-08-23T00:36:21Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:36:21Z
dc.date.issued2012-10-01en_US
dc.date.issued1391-07-10fa_IR
dc.identifier.citationاحمدوند, حسن, خسروبیگی, علی, نعمتی, لیلا, حاج حسینی, رضا. (1391). اثر اسید رزمارینیک بر کاهش اکسیداسیون LDL در محیط برون تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 21(83), 1-6.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-69-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557326
dc.description.abstractچکیده مقدمه: اکسیداسیون چربی‌ها ازجمله LDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. مواد اکسیدان موجود در مواد غذایی با اکسیداسیون LDL منجر به ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز می‌شود و مواد آنتی‌اکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین Eو اسید رزمارینیک می‌تواند با مهار اکسیداسیون LDL از ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز جلوگیری کند. هدف: بررسی اثر اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL سرم ناشی از سولفات مس به صورت برون تنی (In vitro). مواد و روش‌ها: از افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جدا شده در گروه‌های کنترل، اکسید شده با مس و اسید رزمارینیک با غلظت‌های ٥۰، ١٠٠و ٢٠٠میکرومولار مطالعه شد. برای بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی انهای کونجوگه و MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده اندازه‌گیری شد و آثار غلظت‌های مختلف اسید رزمارینیک بر مهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد. نتایج: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که اسید رزمارینیک باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم می‌شود، بطوری که میزان MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده براساس غلظت اسید رزمارینیک بترتیب ۸/٣۱ ، ٧/٣٦ و ٣/٥۰ درصد کاهش یافت. اثر مهاری اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت است (٥۰، ١٠٠و ٢٠٠میکرومولار). نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که اسید رزمارینیک با غلظت‌های ٥۰، ١٠٠ و ٢٠٠ میکرومولار به‌طور معنی‌داری باعث جلوگیری از اکسیداسیون LDL می‌شود و با بررسی‌‌های بیشتر این ترکیبت ممکن است آثار مشابهی در درون تنی (In Vivo) داشته‌باشد.fa_IR
dc.format.extent219
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاسید رزمارینیکfa_IR
dc.subjectاکسیدان‌هاfa_IR
dc.subjectکلسترولfa_IR
dc.subjectال دی الfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleاثر اسید رزمارینیک بر کاهش اکسیداسیون LDL در محیط برون تنیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه پیام نورتهرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue83
dc.citation.spage1
dc.citation.epage6


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد