| dc.contributor.author | احمدوند, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | خسروبیگی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | نعمتی, لیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حاج حسینی, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T00:36:21Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T00:36:21Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T00:36:21Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T00:36:21Z | |
| dc.date.issued | 2012-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-07-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | احمدوند, حسن, خسروبیگی, علی, نعمتی, لیلا, حاج حسینی, رضا. (1391). اثر اسید رزمارینیک بر کاهش اکسیداسیون LDL در محیط برون تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 21(83), 1-6. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4048 | |
| dc.identifier.issn | 2008-4056 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.gums.ac.ir/article-1-69-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557326 | |
| dc.description.abstract | چکیده مقدمه: اکسیداسیون چربیها ازجمله LDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. مواد اکسیدان موجود در مواد غذایی با اکسیداسیون LDL منجر به ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز میشود و مواد آنتیاکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین Eو اسید رزمارینیک میتواند با مهار اکسیداسیون LDL از ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز جلوگیری کند. هدف: بررسی اثر اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL سرم ناشی از سولفات مس به صورت برون تنی (In vitro). مواد و روشها: از افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جدا شده در گروههای کنترل، اکسید شده با مس و اسید رزمارینیک با غلظتهای ٥۰، ١٠٠و ٢٠٠میکرومولار مطالعه شد. برای بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی انهای کونجوگه و MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده اندازهگیری شد و آثار غلظتهای مختلف اسید رزمارینیک بر مهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد. نتایج: نتایج بدست آمده نشان میدهد که اسید رزمارینیک باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم میشود، بطوری که میزان MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده براساس غلظت اسید رزمارینیک بترتیب ۸/٣۱ ، ٧/٣٦ و ٣/٥۰ درصد کاهش یافت. اثر مهاری اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت است (٥۰، ١٠٠و ٢٠٠میکرومولار). نتیجهگیری: نتایج بدست آمده نشان میدهد که اسید رزمارینیک با غلظتهای ٥۰، ١٠٠ و ٢٠٠ میکرومولار بهطور معنیداری باعث جلوگیری از اکسیداسیون LDL میشود و با بررسیهای بیشتر این ترکیبت ممکن است آثار مشابهی در درون تنی (In Vivo) داشتهباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 219 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Guilan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | اسید رزمارینیک | fa_IR |
| dc.subject | اکسیدانها | fa_IR |
| dc.subject | کلسترول | fa_IR |
| dc.subject | ال دی ال | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | اثر اسید رزمارینیک بر کاهش اکسیداسیون LDL در محیط برون تنی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی لرستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی لرستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی لرستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه پیام نورتهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 83 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 6 | |