نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآسمار, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorمتولیان, سید علیfa_IR
dc.contributor.authorمسیحا, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:35:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:35:42Z
dc.date.available1399-08-23T00:35:42Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:35:42Z
dc.date.issued2005-10-01en_US
dc.date.issued1384-07-09fa_IR
dc.identifier.citationآسمار, مهدی, متولیان, سید علی, مسیحا, علیرضا. (1384). امکان انتقال فاسیولا هپاتیکا از طریق مصرف نمک سبز در مدل حیوانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 14(55), 11-16.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-506-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557278
dc.description.abstractچکیده مقدمه :نمک سبز (دالار) یکی از انواع غذاهای سنتی مردم استان‌های شمالی (گیلان و مازندران) می باشد که از سبزیجات محلی منجمله از سبزیجاتی که در حاشیه و یا داخل آب‌ها بویژه آب‌هایی که چرخه زیستی انگل فاسیولا در آنها برقرار است تهیه می‌شود و می‌تواند موجب سرایت فاسیولیازیس به انسان شود. هدف: این مطالعه بمنظور تعیین امکان انتقال فاسیولاهپاتیکا از طریق مصرف نمک سبز در مدل حیوانی انجام شد. مواد و روش‌ها: با تخصیص دو دستگاه آکواریوم و کشت سبزیجات محلی (خالواش و چوچاق) در آنها و انطباق شرایط آنها با شرایط طبیعی اعم از نور, حرارت و pH محیط را برای برقراری چرخه زندگی فاسیولا آماده کردیم. با آداپته کردن حلزون Galba truncatula در داخل آکواریوم‌ها و افزودن تخم‌های انگل فاسیولا هپاتیکا در یکی از آکواریوم‌ها چرخه زندگی انگل برقرار گردید. از سبزیجات داخل آکواریوم‌ها اعم از آکواریوم آلوده و غیر‌آلوده به تفکیک نمک سبز (دالار) تهیه شد. نمک سبز آلوده و غیر‌آلوده به طور مجزا به دو گروه خرگوش به طور تغذیه اجباری خورانده شد تا آلوده‌کنندگی نمک سبز آلوده مشخص شود همچنین از سبزیجات آلوده به متاسرکر فاسیولا با استفاده از فرمولاسیون مخصوص نمک سبز بهداشتی تهیه شد و به یک گروه خرگوش آزمایشگاهی به طریق تغذیه اجباری خورانده شد تا با بررسی خرگوش‌ها, عدم آلوده‌کننده‌گی نمک سبز بهداشتی به اثبات برسد. خرگوش‌های تحت بررسی به روش‌های انگل‌شناسی مدفوع(روش کاتو و تلمن مدیفیه), سرولوژی ( C.C.I.E), کالبد شکافی و جداسازی انگل بالغ از مجاری صفراوی مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج :گروه اول از خرگوش‌هایی که با نمک سبز آلوده تغذیه شده بودند در بررسی‌های انگل‌شناسی مدفوع, سرولوژی و کالبد شکافی تماما“ به فاسیولا هپاتیکا آلوده بودند در صورتیکه گروه شاهد تماما“ منفی بودند. گروهی که با نمک سبز و سرکه نیز تغذیه شده بودند از نظر فاسیولا منفی بودند. گروه دوم از خرگوش‌هایی که با نمک سبز بهداشتی تغذیه شده بودند در بررسی‌های انگل‌شناسی, سرولوژی و کالبد شکافی از نظر آلودگی به فاسیولا تماما“ منفی بودند. نتیجه‌گیری: نمک سبز (دالار) غیر بهداشتی و آلوده به متاسرکر فاسیولا می تواند موجب سرایت انگل به انسان شود که با تهیه نمک سبز بهداشتی همراه با سرکه می‌توان از سرایت بیماری فاسیولوز به انسان جلوگیری کرد.fa_IR
dc.format.extent147
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفاسیولاfa_IR
dc.subjectفاسیولای کبدیfa_IR
dc.subjectفنون و روش های آزمایشگاهیfa_IR
dc.subjectنمک سبزfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleامکان انتقال فاسیولا هپاتیکا از طریق مصرف نمک سبز در مدل حیوانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue55
dc.citation.spage11
dc.citation.epage16


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد