بررسی تأثیر امگا-3 برشدت سردرد میگرنی
(ندگان)پدیدآور
صابری, عالیااسماعیلزاده, کیوانقایقران, امیررضاحیدرزاده, آبتیننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده مقدمه: یکی از مکانیسمهای مطرح برای درد میگرن التهاب نوروژنیک است که در اثر برقراری آبشار پروستاگلاندینها و لکوترینها ایجاد میشود و به نظر میرسد اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3 از طریق تعدیل تولید آنها دارای آثار ضدالتهابی و در نتیجه ضددرد باشد. هدف: تعیین اثرامگا-3 بر شدت سردرد میگرنی. مواد و روشها: در این کارآزمائی بالینی دوسویه کور تصادفی شده، 198 بیمار میگرنی مراجعهکننده به درمانگاه نورولوژی بیمارستان پورسینای رشت از دی ماه سال 1387 تا شهریور ماه 1388 براساس معیارهایIHS انتخاب شدند. به مدت 3 ماه به 97 نفر از این بیماران (گروه مورد) روزانه دو کپسول امگا-3 (کلاً حاوی2 گرم) و به 99 نفر دیگر (گروه شاهد) روزانه دو کپسول گلیسرول داده شد. شدت سردرد میگرنی بیماران قبل و بعداز درمان بر اساس معیار MIDAS درجهبندی شد. آنالیز در هر گروه به روش آزمون غیرپارامتری علامتی و مقایسه مقدار تغییر شدت سردرد بین دو گروه به روش آنالیز واریانس از نوع repeated measure ANOVA و با نرم افزارSPSS نسخه 15 انجام شد. نتایج: در این مطالعه 97 بیمار درگروه مورد با میانگین سنی01/7± 51/26 و 99 بیمار در گروه شاهد با میانگین سنی21/6±85/24 حضور داشتند. دو گروه از نظر سنی (081/0=P) و جنسی (000/1=P) باهم همسان بودند. در گروه مورد شدت سردرد پس از 3 ماه درمان، 1/35% کاهش یافت که از نظر آماری معنیدار بوده (001/0P= ) و در گروه شاهد شدت سردرد در همین مدت 2/20% کاهش یافت که از نظر آماری معنیدار نبود(P =0.154). مقدار تغییر شدت سردرد در 2 گروه از نظر آماری دارای اختلاف معنی دار بود(048/0P =). نتیجهگیری : امگا-3 در کاهش شدت حملات میگرنی مؤثر است.
کلید واژگان
امگا-3سردرد
میگرن
تخصصي
شماره نشریه
73تاریخ نشر
2010-04-011389-01-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی گیلانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی گیلاندانشگاه علوم پزشکی گیلان
دانشگاه علوم پزشکی گیلان
دانشگاه علوم پزشکی گیلان
شاپا
2008-40482008-4056




