تأثیر محلول گلوکز خوراکی بر پیشگیری از درد حاصل از خونگیری شریانی در نوزادان
(ندگان)پدیدآور
پورعلیزاده, ملوکشفیع پور, سیده زهرافرمانبر, ربیع الهعطر کار روشن, زهراعلم شوشتری, مهزادنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
مقدمه: درد،احساس عاطفی ناخوشایندی همراه با آسیب واقعی یا احتمالی بافتهای بدن است که میتواند منجر به عوارض دائمی ساختاری و عملکردی در بدن نوزاد شود. بنابراین تسکین درد یکی از هدفهای مهم مراقبتی درپرستاری ازنوزاد است.
هدف: تعیین تأثیر محلول گلوکز خوراکی بر برخی شاخصهای فیزیولوژی و رفتاری درد بدنبال خونگیری از نوزادان بستری.
مواد و روشها: در یک مطالعه کار آزمایی بالینی تصادفی دو سو کور،132 نوزاد با سن جنینی 37 تا42 هفته و سن تولد 1تا7روزکه طبق معیارهای ورود به مطالعه بطور همگن انتخاب شده بودند،به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. 2 دقیقه قبل از خونگیری شریانی به گروه اول 2 سیسی آب مقطر و به گروه دوم 2 سی سی محلول گلوکز 30% به صورت خوراکی تجویز شد. برای بررسی میزان شدت درد ناشی از خونگیری تغییر دو شاخص فیزیولوژی تعداد ضربان قلب و میزان اشباع هموگلوبین از اکسیژن در خون محیطی نمونهها در مرحله پایه(قبل)، بلافاصله و 10 دقیقه پس از خونگیری و نیز شاخص رفتاری گریه در 5 دقیقه اول پس از خونگیری اندازهگیری شد و با آزمونهای آماری در دو گروه مقایسه شد.
نتایج: اختلاف آماری معنیدار در میانگین ضربان قلب و میزان اشباع هموگلوبین از اکسیژن در خون محیطی نوزادان گروه آزمون(001/0 (p
کلید واژگان
دردمحلول گلوکز هیپرتونیک
مراقبت پرستاری
نوزادان
تخصصي
شماره نشریه
62تاریخ نشر
2007-07-011386-04-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی گیلانشاپا
2008-40482008-4056




