| dc.contributor.author | آصفزاده, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضاپور, عزیز | fa_IR |
| dc.contributor.author | قدوسینژاد, جواد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T00:25:00Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T00:25:00Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T00:25:00Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T00:25:00Z | |
| dc.date.issued | 2010-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آصفزاده, سعید, رضاپور, عزیز, قدوسینژاد, جواد. (1389). تحلیل هزینههای تولید اطلاعات در سیستم مراقبت بهداشتی شهرستان البرز. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 19(74), 29-38. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4048 | |
| dc.identifier.issn | 2008-4056 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.gums.ac.ir/article-1-196-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556712 | |
| dc.description.abstract | چکیده
مقدمه:تحلیل اقتصاد اطلاعات به جهت ایجاد بینشی مناسب در مورد پویایی اطلاعات، لزوم اتخاذ تصمیم مبتنی بر مستندات و بهبود فرآیند سیاستگذاری در سیستمهای شبکه ای اهمیت فراوان دارد.
هدف: تعیین هزینههای تولید اطلاعات در خانههای بهداشت، مراکز بهداشتی و درمانی روستایی و مرکز بهداشت شهرستان البرز در شش ماههی اول سال 1387.
مواد و روشها: در این پژوهش مقطعی جامعه پژوهش شامل مرکز بهداشت شهرستان البرز، سه مرکز بهداشتی روستایی و 8 خانه بهداشت تابعه بودند که بهصورت سرشماری بررسی شدند. دادههای اطلاعاتی(دادههایی که در روند جمعآوری، ثبت، پردازش و انتقال اطلاعات در دفاتر و فرمهای مخصوص ثبت و ارسال میشود) با استفاده از چک لیست، و فرمهای اطلاعاتی گردآوری شد و با روش هزینهیابی بر مبنای فعالیت هزینهی فرآیند تولید اطلاعات در سیستم بهداشتی به تفکیک فعالیت محاسبه شد.
نتایج: میانگین هزینهی تولید واحد فعالیت اطلاعاتی از محل کل هزینه های عملیاتی در خانه های بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی روستایی و مرکز بهداشت شهرستان مورد مطالعه به ترتیب: 6846، 24665و 33652ریال به ازای هر فعالیت اطلاعاتی بدست آمد. هزینههای تولید اطلاعات در خانههای بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی روستایی و مرکز بهداشت شهرستان بهترتیب:85/45 ، 73/24 و 12/4 درصد هزینههای عملیاتی مربوطه و درکل سیستم مراقبت بهداشتی 85/15 درصد از کل هزینههای عملیاتی را شامل میشد. 61/70 درصد هزینهها به منابع انسانی، 29/3 و 08/2 درصد به ترتیب به مواد مصرفی عمومی و اختصاصی، 04/17 درصد به استهلاک و نگهداری تجهیزات و ساختمان و 09/8 درصد به هزینههای انرژی و عمومی اختصاص داشت.
نتیجهگیری: با توجه به هزینهبر بودن تولید اطلاعات در سیستم بهداشتی- درمانی، لزوم استفاده از اطلاعات و غربالگری صحیح برای اتخاذ تصمیمهای مبتنی بر شواهد اهمیت بیشتری پیدا میکند لذا مدیران و سیاستگذاران بهداشتی باید برای پیادهکردن نظام مدیریت اطلاعات علمی و استاندارد و نیز آموزش کارشناسان اطلاعاتی برای منظور آشنایی با روند بهینه تولید و انتقال اطلاعات با حداقل هزینه ممکن تلاش بیشتری نمایند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 170 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Guilan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | ارائه مرافبتهای بهداشتی | fa_IR |
| dc.subject | نگارش | fa_IR |
| dc.subject | هزینه و هزینه سنجی | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | تحلیل هزینههای تولید اطلاعات در سیستم مراقبت بهداشتی شهرستان البرز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی قزوین | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی قزوین | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی قزوین | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 74 | |
| dc.citation.spage | 29 | |
| dc.citation.epage | 38 | |