نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآصف‌زاده, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorرضاپور, عزیزfa_IR
dc.contributor.authorقدوسی‌نژاد, جوادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:25:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:25:00Z
dc.date.available1399-08-23T00:25:00Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:25:00Z
dc.date.issued2010-07-01en_US
dc.date.issued1389-04-10fa_IR
dc.identifier.citationآصف‌زاده, سعید, رضاپور, عزیز, قدوسی‌نژاد, جواد. (1389). تحلیل هزینه‌های تولید اطلاعات در سیستم مراقبت بهداشتی شهرستان البرز. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 19(74), 29-38.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-196-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556712
dc.description.abstractچکیده مقدمه:تحلیل اقتصاد اطلاعات به جهت ایجاد بینشی مناسب در مورد پویایی اطلاعات، لزوم اتخاذ تصمیم مبتنی بر مستندات و بهبود فرآیند سیاستگذاری در سیستم‌های شبکه ای اهمیت فراوان دارد. هدف: تعیین هزینه‌ها‌ی تولید اطلاعات در خانه‌های بهداشت، مراکز بهداشتی و درمانی روستایی و مرکز بهداشت شهرستان البرز در شش ماهه‌ی اول سال 1387. مواد و روش‌ها: در این پژوهش مقطعی جامعه پژوهش شامل مرکز بهداشت شهرستان البرز، سه مرکز بهداشتی روستایی و 8 خانه بهداشت تابعه بودند که به‌صورت سرشماری بررسی شدند. داده‌های اطلاعاتی(داده‌هایی که در روند جمع‌آوری، ثبت، پردازش و انتقال اطلاعات در دفاتر و فرم‌های مخصوص ثبت و ارسال می‌شود) با استفاده از چک لیست، و فرم‌های اطلاعاتی گردآوری شد و با روش هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت هزینه‌ی فرآیند تولید اطلاعات در سیستم بهداشتی به تفکیک فعالیت محاسبه شد. نتایج: میانگین هزینه‌ی تولید واحد فعالیت اطلاعاتی از محل کل هزینه های عملیاتی در خانه های بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی روستایی و مرکز بهداشت شهرستان مورد مطالعه به ترتیب: 6846، 24665و 33652ریال به ازای هر فعالیت اطلاعاتی بدست آمد. هزینه‌های تولید اطلاعات در خانه‌های بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی روستایی و مرکز بهداشت شهرستان به‌ترتیب:85/45 ، 73/24 و 12/4 درصد هزینه‌های عملیاتی مربوطه و درکل سیستم مراقبت بهداشتی 85/15 درصد از کل هزینه‌های عملیاتی را شامل می‌‌شد. 61/70 درصد هزینه‌ها به منابع انسانی، 29/3 و 08/2 درصد به ترتیب به مواد مصرفی عمومی و اختصاصی، 04/17 درصد به استهلاک و نگهداری تجهیزات و ساختمان و 09/8 درصد به هزینه‌های انرژی و عمومی اختصاص داشت. نتیجه‌گیری: با توجه به هزینه‌بر بودن تولید اطلاعات در سیستم بهداشتی- درمانی، لزوم استفاده از اطلاعات و غربالگری صحیح برای اتخاذ تصمیم‌های مبتنی بر شواهد اهمیت بیشتری پیدا می‌کند لذا مدیران و سیاستگذاران بهداشتی باید برای پیاده‌کردن نظام مدیریت اطلاعات علمی و استاندارد و نیز آموزش کارشناسان اطلاعاتی برای منظور آشنایی با روند بهینه تولید و انتقال اطلاعات با حداقل هزینه ممکن تلاش بیشتری نمایند.fa_IR
dc.format.extent170
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectارائه مرافبت‌های بهداشتیfa_IR
dc.subjectنگارشfa_IR
dc.subjectهزینه و هزینه سنجیfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleتحلیل هزینه‌های تولید اطلاعات در سیستم مراقبت بهداشتی شهرستان البرزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی قزوینfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی قزوینfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی قزوینfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue74
dc.citation.spage29
dc.citation.epage38


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد