نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorروغنی, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorبلوچ نژاد مجرد, توراندختfa_IR
dc.contributor.authorعگبی, کلثومfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:24:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:24:36Z
dc.date.available1399-08-23T00:24:36Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:24:36Z
dc.date.issued2008-04-01en_US
dc.date.issued1387-01-13fa_IR
dc.identifier.citationروغنی, مهرداد, بلوچ نژاد مجرد, توراندخت, عگبی, کلثوم. (1387). بررسی اثر خوراکی گیاه والک بر فعالیت انقباضی آئورت ایزوله موش صحرایی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 17(65), 1-6.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-321-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556682
dc.description.abstractچکیده مقدمه: دیابت شیرین با افزایش رخداد بیماری‌های قلبی-عروقی و آترواسکلروز همراه می باشد. با توجه به وجود شواهدی مبنی بر اثر ضد دیابتی مواد موثره گیاه والک، اثر مصرف خوراکی این گیاه به مدت 6 هفته بر پاسخگویی انقباضی آئورت ایزوله در مدل تجربی دیابت شیرین در موش صحرایی بررسی شد. هدف: بررسی اثر خوراکی گیاه والک بر فعالیت انقباضی آئورت ایزوله موش صحرایی دیابتی. مواد و روش‌ها: موش‌های صحرایی نر (32=n) به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با والک، دیابتی، و دیابتی تحت درمان با والک تقسیم بندی شدند. برای دیابتی نمودن حیوانات از داروی استرپتوزوتوسین به طور داخل صفاقی (60 میلی گرم بر کیلوگرم) استفاده شد. دو گروه تحت تیمار با والک غذای استاندارد موش مخلوط شده با پودر گیاه (25/6%) را به مدت 6 هفته دریافت نمودند. پس از گذشت شش هفته پاسخ انقباضی حلقه های آئورت سینه‌ای به کلرور پتاسیم و نور آدرنالین با استفاده از بساط بافت ایزوله بررسی شد. نتایج: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی‌داری را در هفته ششم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان داد (p<0/001) در حالی‌که گروه دیابتی تحت درمان با والک کاهش متوسط و معنی‌داری در مقایسه با گروه دیابتی نشان دادند (p<0/001). به علاوه پاسخ انقباضی در گروه دیابتی تحت درمان با والک به کلرور پتاسیم (p<0.05) و نورآدرنالین (p<0.01) به طور معنی دار کمتر از گروه دیابتی درمان نشده بود. همچنین هیچ‌گونه تغییر معنی‌دار در پاسخ انقباضی به کلرور پتاسیم و نورآدرنالین در گروه کنترل تحت تیمار در مقایسه با گروه کنترل مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف خوراکی و درازمدت والک در مدل تجربی دیابت شیرین در کاهش دادن پاسخ انقباضی سیستم عروقی و احتمالاً در جلوگیری از بروز هیپرتانسیون در موش‌های صحرایی دیابتی موثر است.fa_IR
dc.format.extent144
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectبیماری‌های آئورتfa_IR
dc.subjectدیابت شیرینfa_IR
dc.subjectگیاهان شفابخشfa_IR
dc.subjectموش‌های صحراییfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبررسی اثر خوراکی گیاه والک بر فعالیت انقباضی آئورت ایزوله موش صحرایی دیابتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده پزشکی شاهدfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue65
dc.citation.spage1
dc.citation.epage6


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد