نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمعصومی, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorجفرودی, شیرینfa_IR
dc.contributor.authorقنبری, عاطفهfa_IR
dc.contributor.authorکاظم نژاد, احسانfa_IR
dc.contributor.authorشجاعی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorرفیعی, ابوالحسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:24:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:24:04Z
dc.date.available1399-08-23T00:24:04Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:24:04Z
dc.date.issued2012-11-01en_US
dc.date.issued1391-08-11fa_IR
dc.identifier.citationمعصومی, نسرین, جفرودی, شیرین, قنبری, عاطفه, کاظم نژاد, احسان, شجاعی, فاطمه, رفیعی, ابوالحسن. (1391). بررسی وضعیت تغذیه و عوامل مرتبط با آن در سالمندان شهر رشت. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 21(84), 65-70.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-60-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556653
dc.description.abstractمقدمه: سوءتغذیه اختلالی بالینی و عامل خطری بسیار معمول در سالمندان است که زمانی به‌عنوان بخشی از روند طبیعی پیری تلقی می‌شد ولی در حقیقت قابل شناسایی، پیشگیری و درمان است و تشخیص زودهنگام آن، امکان مداخله بموقع را فراهم می‌سازد. لذا بررسی وضعیت تغذیه سالمندان و تشخیص علل و عوامل موثر بر آن می‌تواند در طراحی و اجرای مداخله مناسب کمک شایانی نماید. هدف: تعیین وضعیت تغذیه سالمندان بازنشسته در دو بخش غربالگری و تکمیلی بر حسب برخی مشخصات دموگرافی مواد و روش‌ها: این پژوهش مطالعه‌ای مقطعی از نوع تحلیلی بود که در آن 194 نفر سالمند بازنشسته از موسسه‌های دولتی به روش نمونه‌گیری تصادفی منظم، انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. در جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه دو بخشی، بخش اول اطلاعات دموگرافی و بخش دوم پرسشنامه 18 موردی بررسی مختصر تغذیهMNA)) که دارای دو بخش غربالگری و تکمیلی است، استفاده شد. داده‌ها پس از جمع‌آوری با استفاده از spss نسخه 16 و آزمون‌های آماری کروسکالوالیس، من ویتنی یو و اسپیرمن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: 1/87 درصد سالمندان تغذیه طبیعی، 9/12 درصد امکان سوءتغذیه و 4 درصد سوءتغذیه داشتند. در بررسی ارتباط بین وضعیت تغذیه و مشخصه‌های دموگرافی، یافته‌ها نشانگر ارتباط وضعیت تغذیه با جنس(002/0(p< و درآمد(013/0p<) بود که وضعیت تغذیه طبیعی در زنان و سالمندان با درآمد بالاتر، بیشتر بود. نتیجه‌گیری: با توجه به میزان «امکان سوءتغذیه» که در این مطالعه بدست آمد، لازم است دولتمردان و کارکنان حرف پزشکی در مورد این مشکل و ابعاد آن آگاه باشند و با توجه به ارتباط سوءتغذیه با میزان درآمد در مورد رفع عامل خطر فقر اقدام لازم انجام گیرد.fa_IR
dc.format.extent157
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectسالمندfa_IR
dc.subjectوضعیت بهداشتیfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبررسی وضعیت تغذیه و عوامل مرتبط با آن در سالمندان شهر رشتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی زنجانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue84
dc.citation.spage65
dc.citation.epage70


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد