نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبروشکی, محمد طاهرfa_IR
dc.contributor.authorملک, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorبهارلو, ابوالقاسمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:22:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:22:40Z
dc.date.available1399-08-23T00:22:39Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:22:40Z
dc.date.issued2004-01-01en_US
dc.date.issued1382-10-11fa_IR
dc.identifier.citationبروشکی, محمد طاهر, ملک, فرهاد, بهارلو, ابوالقاسم. (1382). مقایسه‌ی اثرضد تشنجی عصاره آبی گیاه بادرنجبویه و فنوباربیتال در موش سفید آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 12(48), 14-19.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-708-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556573
dc.description.abstractچکیده مقدمه: به دلیل مزمن بودن بیماریهای تشنجی و مصرف دراز مدت داروهای ضد تشنج، و نیز عوارض فراوان این داروها، استفاده از گیاهان دارویی جهت کنترل حملات تشنجی مورد توجه محققان و پژوهشگران قرار گرفته است. هدف: بررسی اثر ضد تشنجی عصاره گیاه بادرنجبویه (Melisa officinalis) در کنترل تشنجات ناشی از پنتیلن تترازول در موش سفید آزمایشگاهی می باشد. مواد و روش‌ها: دراین مطالعه موشهای سفیدآزمایشگاهی به وزن 30-25گرم به طور تصادفی در گروه های مختلف قرار گرفتند (هر گروه 20 موش). مقادیر متفاوتی از عصاره آبی گیاه ( ml/kg 12 ،9 ،6 ،3 ) را داخل صفاق گروه های مختلف تزریق کردیم. گروه کنترل نرمال سالین(ml/kg 6) و گروه های شاهد فنوباربیتال (mg/kg 40 ،30 ،20 ،10 ) دریافت کردند. در آزمون پنتیلن تترازول (mg/kg, ip 80 )، تغییرات رفتاری، زمان شروع تشنج، طول مدت تشنج و مرگ و میر 24 ساعته در تمامی گروه ها ثبت گردید. نتایج: تمامی مقادیر عصاره گیاه موجب تاخیر در زمان شروع تشنج شدند، اما موثرترین مقدار عصاره ml/kg 12 بود، که قابل مقایسه بامقدار mg/kg 30 فنوباربیتال است.درموردطول مدت تشنج، بجز مقدار ml/kg 3 عصاره، بقیه مقادیر نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی داری را نشان می‌دهند. در ارتباط با کاهش درصد مرگ و میر 24 ساعته، در گروه شاهد هیچ گونه مرگ و میری مشاهده نشد، در گروه کنترل 45% و در گروه های مورد آزمایش با مقادیر ml/kg 12 و 9 عصاره حدود 10% مرگ و میر مشاهده شد که بیانگر تاثیر گیاه مذکور در کاهش میزان مرگ و میر است. نتیجه‌گیری: یافته‌های فوق نشان می دهند که مقدار m l/ kg12 عصاره آبی گیاه بادرنجبویه در کاهش زمان تشنج، طول مدت تشنج و درصد مرگ و میر 24 ساعته اثر زیاد دارند.fa_IR
dc.format.extent143
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectپنتیلن تترازولfa_IR
dc.subjectتشنج هاfa_IR
dc.subjectفنوباربیتالfa_IR
dc.subjectگیاهان شفابخشfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleمقایسه‌ی اثرضد تشنجی عصاره آبی گیاه بادرنجبویه و فنوباربیتال در موش سفید آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue48
dc.citation.spage14
dc.citation.epage19


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد