• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Qom Univ Med Sci J
    • Volume 13, Issue 8
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Qom Univ Med Sci J
    • Volume 13, Issue 8
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر مکمل کروسین بر تغییرات مالون‌دی‌آلدئید و کاتالاز کاردیومایوسیتی رت‌های نر مسموم‌شده با پراکسیدهیدروژن

    (ندگان)پدیدآور
    سیفی, افسانهشهیدی, فرشتهصالح پور, مجتبی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    693.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: گونه‌های اکسیژن فعال (ROS)، از دلایل آسیب مستقیم یا غیرمستقیم به سلول هستند. عضله قلب با فعالیت مداوم، یک بافت اکسیداتیو و یکی از بافت‌های مستعد جهت بروز آسیب‌های اکسیداتیو است. مالون‌دی‌آلدئید یکی از محصولات پراکسیداسیون لیپید بوده که در مطالعات متعدد به‌عنوان نشانگر سنجش میزان آسیب اکسایشی در نظر گرفته می‌شود. کروسین نیز کاروتنوئید استخراج‌شده از زعفران است که می‌تواند با خواص آنتی‌اکسیدانی بر میزان آسیب تأثیرگذار باشد. در این مطالعه تأثیر مکمل کروسین بر تغییرات مالون‌دی‌آلدئید و کاتالاز کاردیومایوسیتی رت‌های نر مسموم‌شده با پراکسیدهیدروژن بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر رت نر نژاد ویستار (با میانگین وزنی 20±180 گرم) به‌طور تصادفی به چهار گروه کنترل، شم (تزریق سالین)، آب‌اکسیژنه، آب‌اکسیژنه و کروسین تقسیم شدند. برای القای فشار اکسیداتیو در گروه‌های آب‌اکسیژنه، رت‌ها H2O2 را به میزان یک میلی‌مول برکیلوگرم در طول 3 هفته، یک‌روز درمیان و در گروه مکمل‌، کروسین را با دوز 5/12 میلی‌گرم برکیلوگرم هر روز به‌صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. سنجش میزان CAT و MDA به روش ELISA انجام شد. داده‌ها با استفاده از آزمون واریانس یک‌طرفه و تعقیبی شفه تحلیل شدند. یافته‌ها: در این مطالعه، القای H2O2 باعث افزایش معنی‌داری سطح مالون‌دی‌آلدئید و کاهش معنی‌داری میزان فعالیت آنزیم‌ کاتالاز شد. مصرف کروسین منجر به افزایش معنی‌داری در میزان فعالیت آنزیم کاتالاز و کاهش معنی‌دار سطح مالون‌دی‌آلدئید در بافت قلب رت‌های مسموم‌شده با H2O2 گردید (01/0>p). نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد مصرف مکمل کروسین، تقویت سیستم آنتی‌اکسیدانی و کاهش آسیب‌های استرس اکسیداتیو را در پی دارد.
    کلید واژگان
    کروسین
    مالون‌دی‌آلدئید
    کاتالاز
    تغذیه

    شماره نشریه
    8
    تاریخ نشر
    2019-10-01
    1398-07-09
    سازمان پدید آورنده
    گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
    گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
    گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

    شاپا
    1735-7799
    2008-1375
    URI
    https://dx.doi.org/10.29252/qums.13.8.5
    http://journal.muq.ac.ir/article-1-2515-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/554348

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب