نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorموسوی, سید محمدfa_IR
dc.contributor.authorمیلاجردی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorشایان فر, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:50:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:50:44Z
dc.date.available1399-08-22T23:50:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:50:44Z
dc.date.issued2019-04-01en_US
dc.date.issued1398-01-12fa_IR
dc.identifier.citation(2019). Qom Univ Med Sci J, 13(1), 11-20. doi: 10.29252/qums.13.1.11en_US
dc.identifier.issn1735-7799
dc.identifier.issn2008-1375
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/qums.13.1.11
dc.identifier.urihttp://journal.muq.ac.ir/article-1-2252-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/553792
dc.description.abstractزمینه و هدف: اطلاعات محدودی در زمینه ارتباط عوامل رژیم غذایی با خطر ابتلا به گلیوما وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی (DAL) و خطر گلیوما در بزرگسالان ایرانی صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه مورد - شاهدی بر روی 128 بیمار مبتلا به گلیوما و 256 فرد سالم (همسان‌سازی‌شده از نظر سن و جنس) در ایران انجام شد. دریافت‌های غذایی شرکت‌کنندگان با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک معتبر مورد سنجش قرار گرفت. DAL با استفاده از پروتئین به نسبت پتاسیم (پروتئین/ پتاسیم) برآورد شد و گلیوما براساس آزمایش‌ها‌ی پاتولوژیک تشخیص داده شد. یک پرسشنامه دقیق شامل تعدادی مخدوش‌کننده غیرغذایی تکمیل گردید. یافته‌ها: در این مطالعه، افراد در بالاترین سهک DAL نسبت به افراد در پایین‌ترین سهک، شانس بالاتری برای ابتلا به گلیوما داشتند.  (57/2-88/0 :CI 95% ،50/1 :OR). پس از تعدیل عوامل مخدوشگر، افراد در بالاترین سهک نسبت به افراد در پایین‌ترین سهک امتیاز DAL، به‌طور قابل‌توجهی از شانس بیشتری برای ابتلا به گلیوما برخوردار بودند (45/3-02/1 :CI 95% ،87/1 :OR). تعدیل بیشتر برای شاخص‌های دریافت گوشت و فرآورده‌های گوشتی، حبوبات و آجیل، میوه‌ها، چای و قهوه  (03/0=p ،65/3-06/1 :CI 95% ،97/1 :OR) و نمایه توده بدنی (03/0= p،64/3-06/1 :CI 95% ،96/1 :OR)، تأثیر معنی‌داری روی این ارتباط نداشت. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد ارتباط مثبت معنی‌داری بین بار اسیدی رژیم غذایی با خطر گلیوما وجود دارد که براساس نسبت پروتئین به پتاسیم، در میان بزرگسالان برآورد شده است. انجام مطالعات بیشتر، به‌خصوص آینده‌نگر با پیگیری طولانی‌مدت، برای تأیید این یافته‌ها ضروری است.fa_IR
dc.format.extent660
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofQom Univ Med Sci Jen_US
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی قمfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/qums.13.1.11
dc.subjectگلیوماfa_IR
dc.subjectنئوپلاسمfa_IR
dc.subjectبیماری مزمنfa_IR
dc.subjectبار اسیدی رژیم غذاییfa_IR
dc.subjectمورد- شاهدیfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با گلیوما: یک مطالعه مورد – شاهدیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue1
dc.citation.spage11
dc.citation.epage20


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد