نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعامری, علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorربانی نسب, حجت الهfa_IR
dc.contributor.authorجلیلوند, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorایمانی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:26:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:26:36Z
dc.date.available1399-08-22T23:26:35Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:26:36Z
dc.date.issued2013-03-01en_US
dc.date.issued1391-12-11fa_IR
dc.identifier.citationعامری, علی اکبر, ربانی نسب, حجت اله, جلیلوند, محمد رضا, ایمانی, مهدی. (1391). بررسی مراحل فنولوژی، اثر مقادیر کود نیتروژن و تراکم و مرحله زمانی برداشت گل روی عملکرد گل و میزان مواد موثره گیاه دارویی همیشه بهار. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی, 4(5), 57-66. doi: 10.29252/jnkums.4.5.S5.57fa_IR
dc.identifier.issn2008-8698
dc.identifier.issn2008-8701
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/jnkums.4.5.S5.57
dc.identifier.urihttp://journal.nkums.ac.ir/article-1-412-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552473
dc.description.abstractچکیده زمینه و هدف: گیاه دارویی همیشه بهار در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد. گلهای این گیاه برای مداوای بیماریهای معدی و روده ای، زخم های پوستی و التهاب بکار می رود. همیشه بهار التیام جراحات پوستی را از طریق جلوگیری از التهاب پوستی و غشاء های مخاطی، ساخته شدن مجدد بافت و کاهش آماس و آبسه تسریع می کند. نکته قابل توجه تعیین زمان مناسب برداشت گلهای این گیاه دارویی است که روی میزان مواد موثره موجود در گلها تاثیر میگذارد که در این پروژه مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش کار: با هدف تعیین میزان مواد موثره( شامل عصاره و اسانس) موجود در گل و بررسی روند تغییرات آن ها در مراحل مختلف گل دهی، در سه مرحله گلدهی(شامل اوایل، اواسط و اواخر گل دهی به ترتیب 90، 150 و 210 روز پس از کاشت)، نمونه برداری انجام شد. میزان اسانس نمونه ها به روش تقطیر با بخار آب با استفاده از دستگاه کلونجر(Clevenger) و میزان عصاره آنها با استفاده از الکل اتانول70 % استخراج گردید. یافته ها: در مجموع هفت مرحله فنولوژیکی در طی دوره رشد گیاه دارویی همیشه بهار تشخیص داده شد. استفاده از کود نیتروژن باعث افزایش مقدار مواد موثره همیشه بهار شد. نتایج آزمایش، نشان دهنده تفاوت معنی دار مقدار تولید اسانس و عصاره در زمان های مختلف فصل گلدهی بود. نتیجه گیری: . با توجه به اینکه حد اکثر میزان تولید اسانس و عصاره در اوایل گلدهی بدست آمد و در اواسط تا اواخرگلدهی مقدار آن به مرور کاهش پیدا کرد، توصیه می شود اسانس گیری در اوایل فصل گلدهی همیشه بهار انجام شود.fa_IR
dc.format.extent518
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of North Khorasan University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/jnkums.4.5.S5.57
dc.subjectواژه های کلیدی: همیشه بهارfa_IR
dc.subjectمواد موثرهfa_IR
dc.subjectفنولوژیfa_IR
dc.subjectزمان برداشت گلfa_IR
dc.subjectکود نیتروژنfa_IR
dc.subjectعلوم پایهfa_IR
dc.titleبررسی مراحل فنولوژی، اثر مقادیر کود نیتروژن و تراکم و مرحله زمانی برداشت گل روی عملکرد گل و میزان مواد موثره گیاه دارویی همیشه بهارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentفیزیولوژی گیاهان زراعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالیfa_IR
dc.contributor.departmentبیماری شناسی گیاهی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ایمنی فراورده های طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالیfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue5
dc.citation.spage57
dc.citation.epage66


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد