| dc.contributor.author | وکیلی, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | دباغ نیکو خصلت, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | خانواری, توحید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T23:24:45Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T23:24:46Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T23:24:45Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T23:24:46Z | |
| dc.date.issued | 2016-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-08-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | وکیلی, جواد, دباغ نیکو خصلت, سعید, خانواری, توحید. (1395). تأثیر 8 هفته مکمل سازی سیر-لیموترش بر ترکیب بدنی و برخی عوامل خطرزای قلبی عروقی در مردان دارای اضافه وزن. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 4(3), 28-37. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-3203 | |
| dc.identifier.issn | 2476-2768 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.nums.ac.ir/article-1-275-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552346 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف
با توجه به گسترش بیماری های قلبی عروقی و خسارت های جبران ناپذیر آن بر جوامع امروزی، پژوهش حاضر بر آن است تا تأثیر 8 هفته مکمل سازی سیر-لیموترش بر ترکیب بدنی و برخی عوامل خطرزای قلبی عروقی در مردان دارای اضافه وزن را بسنجد.
مواد و روش ها
20 مرد سالم غیر ورزشکار دارای اضافه وزن (با میانگین سن 67 /2±37 /22 سال، وزن 9/88±86/52 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 2/30±27/73 کیلوگرم بر متر مربع) بطور تصادفی در دو گروه همگن کنترل (n=10) و مکمل ترکیبی سیر-لیموترش (n=10) قرار گرفتند. گروه اول، طی 8 هفته هیچ مکملی دریافت نکرد و گروه دوم، طی 8 هفته مکمل ترکیبی سیر-لیموترش دریافت نمودند. نمونه گیری خونی برای اندازه گیری LDL ،HDL، تری گلیسیرید و کلسترول تام و آزمون های عمومی شامل قد، وزن، درصد چربی، نسبت کمر به باسن و BMI در دو مرحله قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی در شرایط ناشتا به عمل آمد.
یافته ها
در مورد ترکیب بدنی، کاهش معنی داری در مقدار وزن (0001/P=0) و درصد چربی (0001/P=0) پس از 8 هفته مکمل سازی مشاهده گردید. اما بین توده عضلانی (095/P=0) و نیز نسبت دور کمر به باسن (310/P=0) آزمودنی ها، تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین، 8 هفته مکم لسازی سیر لیموترش توانست P=0/002) HDL) را افزایش و سطح کلسترول تام (0001/P=0) و تری گلیسیرید (0001/P=0) را کاهش دهد. اما در رابطه با LDL تغییری مشاهده نگردید (544/P=0).
نتیجه گیری
مطالعه حاضر نشان داد برای کاهش وزن و همچنین بهبود وضعیت لیپیدی مردان دارای اضافه وزن احتمالاً بتوان از مکمل سازی سیر- لیموترش استفاده نمود.
* نویسنده مسئول: دانشگاه تبریز، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی.
پست الکترونیک: Milad_felps@yahoo.com | fa_IR |
| dc.format.extent | 525 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal Of Neyshabur University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | مکمل سازی | fa_IR |
| dc.subject | سیر | fa_IR |
| dc.subject | لیموترش | fa_IR |
| dc.subject | قلبی عروقی | fa_IR |
| dc.subject | اضافه وزن | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی ورزشی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر 8 هفته مکمل سازی سیر-لیموترش بر ترکیب بدنی و برخی عوامل خطرزای قلبی عروقی در مردان دارای اضافه وزن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 28 | |
| dc.citation.epage | 37 | |