نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهاشمی کروئی, سیدمسعودfa_IR
dc.contributor.authorصالحی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorاصغر حیدری, مریمfa_IR
dc.contributor.authorمبینی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorنصرالهی عمران, آیت ا...fa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:24:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:24:44Z
dc.date.available1399-08-22T23:24:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:24:44Z
dc.date.issued2016-11-01en_US
dc.date.issued1395-08-11fa_IR
dc.identifier.citationهاشمی کروئی, سیدمسعود, صالحی, محمد, اصغر حیدری, مریم, مبینی, مسعود, نصرالهی عمران, آیت ا.... (1395). اثر عصاره های آبی و الکلی ریشه باریجه علیه چند سویه پاتوژن باکتریایی. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 4(3), 10-18.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-273-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552344
dc.description.abstractزمینه و هدف به دلیل مقاومت روزافزون باکتری ها به آنتی بیوتیک ها، نگرش مجدد و منطقی به گیاهان دارویی مهم به نظر می رسد. در این میان باریجه (Ferula gummosa) در مطالعات گذشته به عنوان یک گیاه دارویی مهم مورد توجه بوده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر عصاره های آبی و الکلی باریجه روی چند سویه باکتریایی پاتوژن می باشد. مواد و روش ها عصاره ها توسط دو حلال آب و الکل به روش سوکسله جدا و سپس به روش های انتشار در دیسک، انتشار در چاهک و رقت در لوله مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها بر اساس روش دیسک و چاهک هیچ هاله عدم رشدی برای هیچ یک از سویه ها مشاهده نشد. عصاره اتانولی، فعالیت مهار کنندگی بیشتری نسبت به عصاره های متانولی و آبی از خود نشان داد. بیشترین حساسیت در عصاره متانولی مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس دارای حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت باکتری کشی به ترتیب برابر با 103×6/25 و 104×1/25 بود. بیشترین حساسیت در عصاره اتانولی مربوط به اشریشیاکلی و شیگلا دیسانتریه دارای حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتری کشی به ترتیب برابر با 103×6/25 و 104×2/5 بود. نتیجه گیری باریجه فعالیت ضد میکروبی با طیف وسیعی را از خود نشان داد و می تواند به عنوان یک ماده ضد میکروب بالقوه مورد بررسی و تحقیق بیشتری قرار گیرد. * نویسنده مسئول : دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن. پست الکترونیک: Mohammadsalehi73@gmail.comfa_IR
dc.format.extent911
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفعالیت ضد میکروبیfa_IR
dc.subjectباریجهfa_IR
dc.subjectعصارهfa_IR
dc.subjectباکتری هاfa_IR
dc.subjectحداقل غلظت مهارکنندگیfa_IR
dc.subjectعلوم آزمایشگاهیfa_IR
dc.titleاثر عصاره های آبی و الکلی ریشه باریجه علیه چند سویه پاتوژن باکتریاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue3
dc.citation.spage10
dc.citation.epage18


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد