بررسی الگو و عادات غذایی نوجوانان دختر مدارس شهرستان کیار
(ندگان)پدیدآور
مالکی شهرکی, حمیرارئیسی دهکردی, زیباکرمی دهکردی, اکرمعبدی زاده, فرشتهنوع مدرک
Textپژوهشي اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف
نوجوانی مهم ترین دوره شکل گیری عادات و الگوهای غذایی است. از آنجا که مطالعات کمی در این زمینه وجود دارد، هدف پژوهش حاضر تعیین الگوها و عادات غذایی در نوجوانان دختر شهر کیار بود.
مواد و روش ها
در مطالعه حاضر 300 نوجوان دختر 11 تا 15 ساله مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی دریافت های غذایی با استفاده از بسامد خوراک 24 ساعته انجام شد.
یافته ها
نتایج نشان داد که 3/ 87 درصد دانش آموزان با صرف صبحانه و 7/ 12 درصد بدون صرف صبحانه به مدرسه می رفتند. علاوه بر آن 6/ 86 درصد از دانش آموزان از میان وعده صبح استفاده می نمودند. بر اساس الگوی غذایی بدست آمده، مصرف گروه های پروتئین، میوه و مغزها، کمتر از حد گزارش شده بود.
نتیجه گیری
با توجه به الگوی مصرف غذایی بدست آمده، نیاز به طراحی برنامه های آموزشی مدون و گسترده جهت ارتقاء سطح آگاهی، نگرش و رفتار والدین و مربیان احساس می شود.
* نویسنده مسئول: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دانشکده پرستاری و مامایی.
پست الکترونیک: Ziba758@gmail.com
کلید واژگان
الگوی رفتار غذاییدانش آموزان
مدارس
عادات غذایی
بهداشت عمومی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-05-011394-02-11
ناشر
دانشکده علوم پزشکی نیشابورشاپا
2383-32032476-2768




