نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفلاح زاده, حسینfa_IR
dc.contributor.authorاسدی, فریباfa_IR
dc.contributor.authorحمایتی, رویاfa_IR
dc.contributor.authorرجبی, راحلهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:21:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:21:32Z
dc.date.available1399-08-22T23:21:31Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:21:32Z
dc.date.issued2018-05-01en_US
dc.date.issued1397-02-11fa_IR
dc.identifier.citationفلاح زاده, حسین, اسدی, فریبا, حمایتی, رویا, رجبی, راحله. (1397). بررسی عوامل خطر ایجادکننده سنگ‌‌های کلیوی: مطالعه مورد-شاهدی. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 6(1), 44-52.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-427-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552136
dc.description.abstractمقدمه سنگ‌‌های ادراری که سنگ کلیه جزئی از آن می‌‌باشد، سومین مشکل شایع دستگاه ادراری محسوب می‌‌شود. با توجه به بار اقتصادی بالای این بیماری و روند رو به افزایش آن شناخت عوامل مرتبط با این بیماری می‌‌تواند موجب پیشگیری از شیوع آن وکاهش هزینه‌‌های درمانی گردد. لذا این مطالعه با هدف تعیین عوامل خطر ایجاد کننده سنگ‌‌های کلیوی انجام شد. مواد و روش‌‌ها این مطالعه از نوع گذشته‌‌نگر و به صورت مورد-شاهدی بود که نمونه گروه مورد را 124 نفر افراد بالای 18سال مراجعه کننده به مراکز سنگ شکنی وکلینیک خاتم الانبیاء یزد تشکیل دادند. نمونه گروه شاهد نیز شامل 186 نفر افراد بالای 18 سال بودند که هیچگونه علامت و یا سابقه سنگ کلیه نداشتند و همزمان با گروه مورد در بیمارستان حضور داشتند. اطلاعات از طریق پرسشنامه و به صورت خودگزارش دهی جمع‌‌آوری شد. داده‌‌ها با استفاده از نرم‌‌افزار  SPSS v.19 توسط آزمون‌‌های کای دو ، تی مستقل و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌‌ها در مطالعه حاضر سطح تحصیلات ((0/77، 0/51)= CI 95%، 0/63=OR) و سابقه خانوادگی ((1/3،3/3)= CI 95%، 2/1=CR) تنها عواملی بودند که ارتباط معنی‌‌داری با ابتلا به سنگ کلیه داشتند. نتایج همچنین نشان داد که مصرف چای کمتر باعث کاهش شانس ابتلا به سنگ می‌‌شود. نتیجه‌‌گیری هرچند سابقه خانوادگی و به عبارتی ژنتیک افراد قابل تغییر نیست ولی می توان با بالا بردن سطح آگاهی افراد در خصوص رژیم غذایی درصد مبتلایان را تا حد زیادی کاهش داد.fa_IR
dc.format.extent977
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectعوامل خطرfa_IR
dc.subjectجمعیت در معرض خطرfa_IR
dc.subjectسنگ ادراریfa_IR
dc.subjectسنگ کلیهfa_IR
dc.subjectتخصص کلیه و مجاری ادراریfa_IR
dc.titleبررسی عوامل خطر ایجادکننده سنگ‌‌های کلیوی: مطالعه مورد-شاهدیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue1
dc.citation.spage44
dc.citation.epage52


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد