| dc.contributor.author | فلاح زاده, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسدی, فریبا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حمایتی, رویا | fa_IR |
| dc.contributor.author | رجبی, راحله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T23:21:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T23:21:32Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T23:21:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T23:21:32Z | |
| dc.date.issued | 2018-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فلاح زاده, حسین, اسدی, فریبا, حمایتی, رویا, رجبی, راحله. (1397). بررسی عوامل خطر ایجادکننده سنگهای کلیوی: مطالعه مورد-شاهدی. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 6(1), 44-52. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-3203 | |
| dc.identifier.issn | 2476-2768 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.nums.ac.ir/article-1-427-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552136 | |
| dc.description.abstract | مقدمه
سنگهای ادراری که سنگ کلیه جزئی از آن میباشد، سومین مشکل شایع دستگاه ادراری محسوب میشود. با توجه به بار اقتصادی بالای این بیماری و روند رو به افزایش آن شناخت عوامل مرتبط با این بیماری میتواند موجب پیشگیری از شیوع آن وکاهش هزینههای درمانی گردد. لذا این مطالعه با هدف تعیین عوامل خطر ایجاد کننده سنگهای کلیوی انجام شد.
مواد و روشها
این مطالعه از نوع گذشتهنگر و به صورت مورد-شاهدی بود که نمونه گروه مورد را 124 نفر افراد بالای 18سال مراجعه کننده به مراکز سنگ شکنی وکلینیک خاتم الانبیاء یزد تشکیل دادند. نمونه گروه شاهد نیز شامل 186 نفر افراد بالای 18 سال بودند که هیچگونه علامت و یا سابقه سنگ کلیه نداشتند و همزمان با گروه مورد در بیمارستان حضور داشتند. اطلاعات از طریق پرسشنامه و به صورت خودگزارش دهی جمعآوری شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS v.19 توسط آزمونهای کای دو ، تی مستقل و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها
در مطالعه حاضر سطح تحصیلات ((0/77، 0/51)= CI 95%، 0/63=OR) و سابقه خانوادگی ((1/3،3/3)= CI 95%، 2/1=CR) تنها عواملی بودند که ارتباط معنیداری با ابتلا به سنگ کلیه داشتند. نتایج همچنین نشان داد که مصرف چای کمتر باعث کاهش شانس ابتلا به سنگ میشود.
نتیجهگیری
هرچند سابقه خانوادگی و به عبارتی ژنتیک افراد قابل تغییر نیست ولی می توان با بالا بردن سطح آگاهی افراد در خصوص رژیم غذایی درصد مبتلایان را تا حد زیادی کاهش داد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 977 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal Of Neyshabur University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | عوامل خطر | fa_IR |
| dc.subject | جمعیت در معرض خطر | fa_IR |
| dc.subject | سنگ ادراری | fa_IR |
| dc.subject | سنگ کلیه | fa_IR |
| dc.subject | تخصص کلیه و مجاری ادراری | fa_IR |
| dc.title | بررسی عوامل خطر ایجادکننده سنگهای کلیوی: مطالعه مورد-شاهدی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 44 | |
| dc.citation.epage | 52 | |