اثر سطوح مختلف مس و ویتامین C افزودن بر نیاز غذایی ، بر میزان کلسترول و دیگر اجزای سرم خون و تلفات جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
کریمی, احمدسمیع, عبدالحسینپوررضا, جوادنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این آزمایش اثر سطوح مختلف صفر، 100 و 200 میلیگرم در کیلوگرم مس و صفر، 400 و 800 میلیگرم در کیلوگرم ویتامین C افزون بر نیاز غذایی، بر میزان کلسترول و دیگر اجزای سرم خون 360 قطعه جوجه گوشتی نژاد هیبرید، در یک طرح بلوک کامل تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 و در چهار تکرار 10 قطعهای به مدت 56 روز مورد بررسی قرار گرفت. در سن 56 روزگی، از هر واحد آزمایشی یک نمونه از هر جنس بر پایه میانگین وزن گروه انتخاب، و در هنگام کشتار، نمونههای خون جمعآوری گردید. پس از جداسازی سرم از خون، اجزای چربی (کلسترول، تریگلیسرید و HDL)، مس و ویتامین C سرم اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که غلظت مس، ویتامین C، کلتسرول، LDL و HDL سرم خون به گونه معنیداری (05/0>P) تحت تأثیر مصرف ویتامین C و مس جیره قرار گرفت. این تأثیر باعث کاهش کلسترول و افزایش HDL گردید. LDL سرم به گونه معنیداری (05/0>P) با افزایش ویتامین C و مس کاهش یافت. مقادیر هماتوکریت و درصد تلفات در تیمارهای گوناگون از سطوح مختلف مکمل مس و ویتامین C تأثیر نپذیرفت، هر چند که میانگین تلفات در گروههایی که مس و ویتامین C دریافت کرده بودند، کمتر از گروه شاهد بود.
کلید واژگان
ویتامین Cکلسترول
سرم خون
عمومی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2001-07-011380-04-10
ناشر
دانشگاه صنعتی اصفهانشاپا
2476-35942476-5554




