• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • كومش
    • دوره 21, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • كومش
    • دوره 21, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی و مقایسه مقادیر نیترات، نیتریت و فلوراید آب‌های بطری شده تجاری در سطح عرضه و آب آشامیدنی شهری در سمنان

    (ندگان)پدیدآور
    حیدریه, احمدقباخلو, صفیهعبدالشاهی, انامنجزب مرودشتی, لیلازینعلی, محمدکاظماشهد, سپیده
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    2.019 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف: ایمنی آب آشامیدنی یکی از شاخص‌های بحرانی مرتبط با سلامت و بهداشت جامعه است. لذا پایش و کنترل شاخص‌های کیفی آب از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت آب‌های بطری شده در سطح عرضه و آب آشامیدنی شهری از نظر مقادیر یون‌های آلاینده نیتریت و نیترات و نیز مقدار یون با ارزش تغذیه‌ای فلوراید و مقایسه آن‌ها با استانداردهای ایران و جهان انجام یافته است. مواد و روش‌ها: این تحقیق به‌صورت توصیفی مقطعی بر روی 30 نمونه آب آشامیدنی شهری و 150 نمونه آب بطری شده (با 15 نام تجاری مختلف) از سطح عرضه شهر سمنان انجام شد. میزان یون‌های نیترات، نیتریت و فلوراید به روش کروماتوگرافی یونی اندازه‌گیری گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد مقدار نیتریت در تمامی نمونه‌های آب مورد بررسی برابر با صفر و میانگین مقدار نیترات در آب‌های بطری شده در دامنه 316/1 الی 75/11 میلی‌گرم بر لیتر و در آب شهر برابر 27/7 میلی‌گرم بر لیتر بود. هم‌چنین میانگین مقدار فلوراید در آب بطری شده در دامنه 010/0 الی 214/0 میلی‌گرم بر لیتر و در آب شهر 452/0 میلی‌گرم بر لیتر به‌دست آمد. نتیجه‌گیری: مقدار یون‌های نیتریت و نیترات در نمونه‌ها در محدوده استاندارد قرار داشت. وجود مقادیر نیترات در چهار نوع آب بطری شده بالاتر از میزان آن در آب شهر یک هشدار جدی در خصوص احتمال آلودگی نیترات آب‌های بطری شده است. میزان فلوراید نمونه آب‌های مورد بررسی از حداکثر و حداقل مجاز پایین‌تر بود. با توجه به کم‌تر بودن مقدار فلوراید آب از حداقل مجاز (5/0 میلی‌گرم بر لیتر) و نظر به اهمیت این یون در ایجاد بیماری‌های دهان و دندان لذا می‌بایست در برنامه‌های غنی‌سازی آب مد نظر قرار گیرد.  
    کلید واژگان
    آب آشامیدنی
    نیترات‌ها
    نیتریت‌ها
    فلوراید‌ها
    عمومى

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-04-01
    1398-01-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی سمنان
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک)، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
    دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
    مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک)، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
    دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
    مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک)، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
    مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک)، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

    شاپا
    1608-7046
    URI
    http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-4811-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/533780

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب