| dc.contributor.author | فرجزاده, داود | fa_IR |
| dc.contributor.author | توکلی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | صرافپور, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T06:03:17Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T06:03:18Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T06:03:17Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T06:03:18Z | |
| dc.date.issued | 2004-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1382-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فرجزاده, داود, توکلی, رضا, صرافپور, رضا. (1382). تمهیدات غذایی و مدل برنامهریزی برا ی شرایط بحران. مجله طب نظامی, 5(4), 309-318. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-1537 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7667 | |
| dc.identifier.uri | http://militarymedj.ir/article-1-162-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/529102 | |
| dc.description.abstract | همیشه نمیتوان از بروز بلایا و مصائب جلوگیری کرد. اما با فراهمآوردن تجهیزات و لوازم مورد نیاز قبل از وقوع بحران، میتوان وضعیت زندگی خود و دیگران را در شرایط اضطراری بهبود بخشید. برای مبارزه با بلایا و حفظ حیات، سه اولویت اصلی عبارتنداز: آب، غذا و سرپناه. یکی از مهمترین نیازهای اولیه انسان در شرایط عادی و بحرانی غذا میباشد. شرایط بحران را نیز میتوان به دو دسته کلی تقسیم نمود: شرایطی که اراده انسان در آن دخالت ندارد، مانند بلایای طبیعی (زلزله، سیل، طوفان. قحطی) و شرایط بحرانی که انسان در آن بهطور مستقیم دخالت دارد، مانند جنگ (بیولوژیک، شیمیایی و هستهای) و اغتشاشات داخلی. هر یک از انواع بلایا و شرایط بحرانی اثرات متفاوتی بر مقوله غذا و تغذیه خواهند داشت. برنامهریزی و مدیریت صحیح میتواند از گسترش زیانهای ناشی از بحران بکاهد. در این مقاله به ابعاد مختلف برنامهریزی، برآورد، چگونگی تأمین، نگهداری و ذخیره، توزیع و نحوه مصرف مواد غذایی، انواع مواد غذایی ضروری در شرایط بحران، تجهیزات و امکانات (انسانی، مادی و سازمانی) مورد نیاز موجود در کشور پرداخته و متناسب با آن مدل مطلوب برای برنامهریزی در شرایط بحران ارایه گردیده است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 169 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله طب نظامی | fa_IR |
| dc.subject | غذا | fa_IR |
| dc.subject | مدل برنامهریزی | fa_IR |
| dc.subject | بحران | fa_IR |
| dc.subject | طب نظامی | fa_IR |
| dc.title | تمهیدات غذایی و مدل برنامهریزی برا ی شرایط بحران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 309 | |
| dc.citation.epage | 318 | |