| dc.contributor.author | توکلی, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سنائی نسب, هرمز | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمی, علی اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | توکلی, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T06:02:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T06:02:33Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T06:02:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T06:02:33Z | |
| dc.date.issued | 2008-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1387-04-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | توکلی, حمیدرضا, سنائی نسب, هرمز, کریمی, علی اکبر, توکلی, رضا. (1387). بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد یک جمعیت نظامی نسبت به الگوی صحیح مصرف غذا. مجله طب نظامی, 10(2), 129-136. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-1537 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7667 | |
| dc.identifier.uri | http://militarymedj.ir/article-1-577-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/529026 | |
| dc.description.abstract | مقدمه. در دهههای اخیر عوامل ناتوانی و مرگ زودرس از بیماریهای عفونی و واگیردار به بیماریهای مزمن و تحلیلرونده تغییر یافته است. در این میان ارتباط بین الگوهای غذایی نادرست و بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و دیابت شناخته شده است. این مطالعه با هدف تعیین سطح آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان رسمی یک جمعیت نظامی نسبت به الگوی صحیح مصرف غذا انجام گرفته است. مواد و روش ها. این مطالعه به روش مقطعی روی 430 نفر یک جمعیت نظامی با محدودهی سنی 65-19 سال، که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. جهت ارزیابی آگاهی، نگرش و عملکرد افراد از پرسشنامهای که به صورت محقق ساخته و روایی آن با استفاده از نظرات 6 نفر از متخصصین مربوط انجام شده بود استفاده گردید. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در این تحقیق سطح آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیهای بر اساس نمرات تعیین شده به سه طبقه: خوب، متوسط و ضعیف تقسیمبندی شده است. نتایج. میانگین (انحراف معیار) امتیاز آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای کارکنان به ترتیب 1/63 (1/17)، 1/73 (5/7) و 3/38 (5/11) بود. به طوری که 5/23 درصد از کارکنان دارای آگاهی در سطح ضعیف، 63 درصد دارای آگاهی در سطح متوسط و 13.5 درصد دارای آگاهی در سطح خوب بودند و این میزان در مورد نگرش به ترتیب 6/1 و 9/37 و 5/60 درصد و در مورد عملکرد به ترتیب 5/90، 3/9 و 2/ درصد ارزیابی گردید. بین اگاهی با نگرش همبستگی قوی (r= 0.71) ولی بین آگاهی با عملکرد کارکنان همبستگی ضعیفی وجود داشت (r= 0.303). همچنین افراد با سطح سواد غیر دانشگاهی آگاهی ضعیفتری نسبت به افراد با تحصیلات دانشگاهی داشتند (P<0.009). آگاهی و نگرش کارکنان نیروی هوایی بیشتر از کارکنان سایر نیروها بود (P<0.001). بحث و نتیجهگیری. نتایج این مطالعه نشان داد که علی رغم قابل قبول بودن سطح آگاهی و بالا بودن نگرش کارکنان، عملکرد این جمعیت نظامی نسبت به الگوی صحیح مصرف غذا در حد قابل قبول نمیباشد بنابراین استفاده از روشهای مختلف آموزشی و در نظر گرفتن عوامل مؤثر بر الگوی صحیح مصرف غذا ضروری است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 168 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله طب نظامی | fa_IR |
| dc.subject | آگاهی | fa_IR |
| dc.subject | نگرش | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | الگوی صحیح مصرف غذا | fa_IR |
| dc.subject | طب نظامی | fa_IR |
| dc.title | بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد یک جمعیت نظامی نسبت به الگوی صحیح مصرف غذا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 129 | |
| dc.citation.epage | 136 | |