نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorامیری, حسینfa_IR
dc.contributor.authorمحمودی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorدانشمندی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorعبادی, عباسfa_IR
dc.contributor.authorسیرتی نیر, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorجعفری, مهوشfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T06:02:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T06:02:21Z
dc.date.available1399-08-22T06:02:21Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T06:02:21Z
dc.date.issued2012-04-01en_US
dc.date.issued1391-01-13fa_IR
dc.identifier.citationامیری, حسین, محمودی, حسین, دانشمندی, محمد, عبادی, عباس, سیرتی نیر, مسعود, جعفری, مهوش. (1391). تاثیر مصرف گلوکز خوراکی بر سطح کورتیزول پرستاران شب‏کار. مجله طب نظامی, 14(1), 57-61.fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-859-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/529006
dc.description.abstract  اهداف: استرس محیط کار و شیفت شبانه در پرستاران، با تغییراتی در سطح کورتیزول سرم همراه است که می‌تواند اختلالات جسمی و روحی در پرستاران ایجاد کند. نظر به اهمیت سلامت پرستاران و امنیت بیماران، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف گلوکز خوراکی بر سطح کورتیزول پرستاران شب‏کار اجرا شد.   روش‌ها: در این مطالعه تجربی که در سال 1390 انجام شد، 60 نفر از پرستاران مرد در دو بیمارستان آموزشی شهر تهران به­طور هدفمند انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند. غلظت گلوکز و کورتیزول خون هر دو گروه در ساعت 4 بامداد اندازه­گیری شد. سپس گروه آزمون، 75 گرم گلوکز خوراکی محلول در 250 میلی‌لیتر آب به­صورت شربت و گروه شاهد نیز با حجم یکسان آب نوشیدند. مجدداً غلظت گلوکز و کورتیزول خون هر دو گروه یک ساعت بعد به‌ترتیب با استفاده از گلوکومتر و تست الایزا اندازه‏گیری شد. یافته­ها با آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، آزمون T مستقل و زوجی و آزمون همبستگی پیرسون به‌کمک نرم­افزار SPSS 15 تحلیل شد.   یافته‌ها: غلظت کورتیزول پلاسما در دو گروه آزمون و شاهد با فاصله یک ساعت پس از مصرف گلوکز کاهش یافت. با وجود این‌که میزان کورتیزول در دو گروه بعد از مداخله متفاوت بود، اما اختلاف از نظر آماری معنی‌دار نبود (05/0 >p).   نتیجه‌گیری: با وجود این­که سطح غلظت گلوکز خون بر چرخه ترشح کورتیزول در بدن موثر است، اما بین مصرف وعده سبک غذایی سرشار از گلوکز در پایان یک شیفت شبانه پرستاری و کاهش غلظت کورتیزول سرم ارتباط معنی‌داری وجود ندارد.fa_IR
dc.format.extent223
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.subjectگلوکزfa_IR
dc.subjectکورتیزولfa_IR
dc.subjectپرستاران شب‏کارfa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleتاثیر مصرف گلوکز خوراکی بر سطح کورتیزول پرستاران شب‏کارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پرستاری نظامی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‏ا...(ع)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پرستاری نظامی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پرستاری داخلی- جراحی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه روان‌پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue1
dc.citation.spage57
dc.citation.epage61


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد