| dc.contributor.author | سالی, سهراب | fa_IR |
| dc.contributor.author | علی اکبر اصفهانی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | نوبخت, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | عنایتی, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | عباسی فرج زاده, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | بابایی, منصور | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T06:01:34Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T06:01:34Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T06:01:34Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T06:01:34Z | |
| dc.date.issued | 2020-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-07-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سالی, سهراب, علی اکبر اصفهانی, علی, نوبخت, محمد, عنایتی, حمید, عباسی فرج زاده, محسن, بابایی, منصور. (1399). وضعیت تغذیه در یگانهای منتخب نیروی دریایی. مجله طب نظامی, 22(8), 810-817. doi: 10.30491/JMM.22.8.810 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-1537 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7667 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.30491/JMM.22.8.810 | |
| dc.identifier.uri | http://militarymedj.ir/article-1-2297-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528935 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: تغذیه سالم در موفقیت عملیاتهای نظامی نقش مهمی دارد لذا فرماندهان و همه نیروها باید رابطه بین رژیم غذایی مناسب و تواناییهای بدنی لازم برای انجام فعالیتهای جسمانی را دریابند. هدف مطالعه پیش رو ارزیابی وضعیت تغذیه نظامیان به منظور ارائه راهکارهایی در جهت ارتقای وضعیت سلامتی و افزایش کارایی افراد میباشد.
روشها: این مطالعه بر روی 89 نفر از نظامیان در یگانهای مختلف نیروی دریایی در شهرهای بندرعباس و بندر لنگه در زمستان 1397 انجام گرفت. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامههای اطلاعات دموگرافیک، فعالیت فیزیکی IPAQ و FFQ168 استفاده شد.
یافتهها: تعداد 89 نفر از مردان نظامی با میانگین سنی 32/6سال حضور داشتند. میانگین کالری روزانه دریافتی نظامیان 2973 کیلوکالری گزارش شد. میانگین مصرف روزانه گروه شیر و لبنیات، سبزیها، میوهها، غلات و گوشتها به ترتیب، 2/1، 15/3، 55/3، 2/1 و 6/1 واحد در روز گزارش شد. بیشترین کمبود از گروههای اصلی هرم به گروه لبنیات به میزان 77/5% مرتبط بود. در ارزیابی وضعیت ریزمغذیها کمبود مصرف کلسیم (48/3 %)، ویتامین A (83%)، روی (52/8 %)، امگا 3 (46/1%) و ویتامین C (33/7%) گزارش شد.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که نظامیان در زمینه دریافتهای غذایی به خصوص در مورد مصرف لبنیات و منابع کلسیم، سبزیجات، میوهها، منابع پروتئینی، امگا 3 و انرژی دریافتی، نیاز به مداخلات لازم به منظور افزایش دسترسی و مصرف اقلام غذایی نام برده میباشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 949 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله طب نظامی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.30491/JMM.22.8.810 | |
| dc.subject | نیروی دریایی | fa_IR |
| dc.subject | وضعیت تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | غذا. | fa_IR |
| dc.subject | طب نظامی | fa_IR |
| dc.title | وضعیت تغذیه در یگانهای منتخب نیروی دریایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات طب دریا دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات طب دریا دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات طب دریا دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات طب دریا دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 8 | |
| dc.citation.spage | 810 | |
| dc.citation.epage | 817 | |