نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorریاضی پور, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorوطنی, هادیfa_IR
dc.contributor.authorتوکلی, حمید رضاfa_IR
dc.contributor.authorمهرابی توانا, علیfa_IR
dc.contributor.authorافشاری, محمد علیfa_IR
dc.contributor.authorکچویی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorمتقیان, زهراfa_IR
dc.contributor.authorایمانی فولادی, عباسعلیfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی, کاظمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T06:00:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T06:00:54Z
dc.date.available1399-08-22T06:00:53Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T06:00:54Z
dc.date.issued2008-04-01en_US
dc.date.issued1387-01-13fa_IR
dc.identifier.citationریاضی پور, مجید, وطنی, هادی, توکلی, حمید رضا, مهرابی توانا, علی, افشاری, محمد علی, کچویی, رضا, متقیان, زهرا, ایمانی فولادی, عباسعلی, احمدی, کاظم. (1387). اندازه گیری مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی در یک مرکز نظامی در زمستان 1385. مجله طب نظامی, 10(1), 35-44.fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-563-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528868
dc.description.abstractهدف. بررسی وقوع و اندازه‌گیری میزان مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی درغذاهای انسانی مواد و روش‌ها. با مراجعه به انبار مواد اولیه 9 مرکز طبخ غذا واقع در تهران از غلات موجود در آن‌ها شامل برنج ، جو و گندم به ترتیب23، 16 و 7 نمونه تهیه شد. پس از پودر کردن نمونه‌ها با استفاده از حلال متانول- آب(70 : 30) از آن‌ها عصاره گیری گردید و میزان مایکوتوکسین T-2 موجود در عصاره‌ها با استفاده از یک روش الایزای رقابتی مبتنی بر آنتی بادی مونوکلونال اندازه گیری شد. نتایج. همه نمونه‌های آزمایش شده کم و بیش به سم T-2 آلودگی داشتند و دامنه آلودگی آن‌ها از 9/7 تا 4/65 میکروگرم در کیلوگرم متغیر بود(میانگین: 1/2±9/17). نمونه‌های گندم با میانگین (4/8±) 4/42 میکروگرم در کیلوگرم دارای بیشترین مقدار آلودگی و جو و برنج به ترتیب با میانگین آلودگی (2±) 3/18 و (56/0±) 5/12میکروگرم در کیلوگرم در رده‌های بعدی قرار گرفتند. بحث. اگر چه طبق استاندارد ملی ایران تعداد اندکی از نمونه‌ها (9/13%) دارای آلودگی بالاتر از حد مجاز بودند اما وسعت آلودگی به سم T-2 بیانگر فراهم بودن شرایط برای وقوع طبیعی مایکوتوکسین‌ها در محصولات کشاورزی مصرفی در کشورمان است و خطر قرار گرفتن در معرض عوارض مزمن این سم و لزوم اندازه گیری مایکوتوکسین‌های موجود در مواد غذایی قبل از خرید یا مصرف آن‌ها را خاطرنشان می کند.fa_IR
dc.format.extent218
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.subjectتریکوتسن‌هاfa_IR
dc.subjectسم T-2fa_IR
dc.subjectغلاتfa_IR
dc.subjectمایکوتوکسین‌هاfa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleاندازه گیری مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی در یک مرکز نظامی در زمستان 1385fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue1
dc.citation.spage35
dc.citation.epage44


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد