اندازه گیری مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی در یک مرکز نظامی در زمستان 1385
| dc.contributor.author | ریاضی پور, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | وطنی, هادی | fa_IR |
| dc.contributor.author | توکلی, حمید رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهرابی توانا, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | افشاری, محمد علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | کچویی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | متقیان, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایمانی فولادی, عباسعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمدی, کاظم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T06:00:53Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T06:00:54Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T06:00:53Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T06:00:54Z | |
| dc.date.issued | 2008-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1387-01-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ریاضی پور, مجید, وطنی, هادی, توکلی, حمید رضا, مهرابی توانا, علی, افشاری, محمد علی, کچویی, رضا, متقیان, زهرا, ایمانی فولادی, عباسعلی, احمدی, کاظم. (1387). اندازه گیری مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی در یک مرکز نظامی در زمستان 1385. مجله طب نظامی, 10(1), 35-44. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-1537 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7667 | |
| dc.identifier.uri | http://militarymedj.ir/article-1-563-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528868 | |
| dc.description.abstract | هدف. بررسی وقوع و اندازهگیری میزان مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی درغذاهای انسانی مواد و روشها. با مراجعه به انبار مواد اولیه 9 مرکز طبخ غذا واقع در تهران از غلات موجود در آنها شامل برنج ، جو و گندم به ترتیب23، 16 و 7 نمونه تهیه شد. پس از پودر کردن نمونهها با استفاده از حلال متانول- آب(70 : 30) از آنها عصاره گیری گردید و میزان مایکوتوکسین T-2 موجود در عصارهها با استفاده از یک روش الایزای رقابتی مبتنی بر آنتی بادی مونوکلونال اندازه گیری شد. نتایج. همه نمونههای آزمایش شده کم و بیش به سم T-2 آلودگی داشتند و دامنه آلودگی آنها از 9/7 تا 4/65 میکروگرم در کیلوگرم متغیر بود(میانگین: 1/2±9/17). نمونههای گندم با میانگین (4/8±) 4/42 میکروگرم در کیلوگرم دارای بیشترین مقدار آلودگی و جو و برنج به ترتیب با میانگین آلودگی (2±) 3/18 و (56/0±) 5/12میکروگرم در کیلوگرم در ردههای بعدی قرار گرفتند. بحث. اگر چه طبق استاندارد ملی ایران تعداد اندکی از نمونهها (9/13%) دارای آلودگی بالاتر از حد مجاز بودند اما وسعت آلودگی به سم T-2 بیانگر فراهم بودن شرایط برای وقوع طبیعی مایکوتوکسینها در محصولات کشاورزی مصرفی در کشورمان است و خطر قرار گرفتن در معرض عوارض مزمن این سم و لزوم اندازه گیری مایکوتوکسینهای موجود در مواد غذایی قبل از خرید یا مصرف آنها را خاطرنشان می کند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 218 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله طب نظامی | fa_IR |
| dc.subject | تریکوتسنها | fa_IR |
| dc.subject | سم T-2 | fa_IR |
| dc.subject | غلات | fa_IR |
| dc.subject | مایکوتوکسینها | fa_IR |
| dc.subject | طب نظامی | fa_IR |
| dc.title | اندازه گیری مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی در یک مرکز نظامی در زمستان 1385 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 35 | |
| dc.citation.epage | 44 |




