نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرج زاده, داودfa_IR
dc.contributor.authorگلمکانی, محمدتقیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T06:00:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T06:00:49Z
dc.date.available1399-08-22T06:00:48Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T06:00:49Z
dc.date.issued2011-10-01en_US
dc.date.issued1390-07-09fa_IR
dc.identifier.citationفرج زاده, داود, گلمکانی, محمدتقی. (1390). فرمولاسیون و تولید آزمایشی جیره انرژی‌زا و بررسی ماندگاری و ویژگی‌های کیفی آن. مجله طب نظامی, 13(3), 181-187.fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-768-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528862
dc.description.abstract  اهداف: جیره ­ های انرژی ­ زا می ­ توانند کارایی نیروهای مسلح را هنگام عملیات جنگی، به­ویژه اگر فرصت کافی برای مصرف مواد غذایی وجود نداشته باشد بهبود بخشند. هدف از این مطالعه فرمولاسیون و تولید آزمایشی جیره انرژی­زا برای شرایط اضطراری نظیر گشت زنی، آب و هوای سرد و ارتفاعات کوهستانی بود.   روش­ها: پس از فرمولاسیون و تولید آزمایشی 10 نمونه، نمونه بهینه توسط گروه چشایی، انتخاب شد. نمونه انتخاب­شده در زمان­های 0، 3 و 6 ماه در دمای 38 درجه سانتی گراد (معادل 0، 18 و 36 ماه در 27 درجه سانتی گراد)، از نظر قابلیت نگهداری و همچنین خصوصیات کیفی (حسی، شیمیایی و میکروبی) ارزیابی شد.   یافته­ها: اگر چه بعد از 6 ماه گرمخانه گذاری در 38 درجه سانتی گراد، امتیاز خصوصیات حسی و رطوبت نمونه ها به مقدار جزئی کاهش پیدا کرده بود، تفاوت معناداری (05/0>p) بین نمونه­هایی که در زمان صفر تولید شده بودند با این نمونه­ها وجود نداشت. حتی بعد از 6 ماه گرمخانه­گذاری در 38 درجه سانتی گراد، خصوصیات میکروبی و اندیس پراکسید نمونه­ها کماکان در محدوده استاندارد بود.   نتیجه­گیری: ماندگاری و همچنین خصوصیات کیفی جیره انرژی­زای تولید شده 6 ماه بعد از گرمخانه گذاری در 38 درجه سانتی گراد (معادل 36 ماه در دمای 27 درجه سانتی گراد) قابل قبول است و به‌راحتی می‌توان از این جیره به‌عنوان جیره انرژی‌زا در شرایط اضطراری استفاده نمود.fa_IR
dc.format.extent2412
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.subjectکلیدواژه‌ها: جیره انرژی‌زاfa_IR
dc.subjectفرمولاسیونfa_IR
dc.subjectقابلیت نگهداریfa_IR
dc.subjectخصوصیات کیفیfa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleفرمولاسیون و تولید آزمایشی جیره انرژی‌زا و بررسی ماندگاری و ویژگی‌های کیفی آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue3
dc.citation.spage181
dc.citation.epage187


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد