نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرفعتی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorتوکلی, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorعامریون, احمدfa_IR
dc.contributor.authorحسینپورفرد, محمدجوادfa_IR
dc.contributor.authorنصیری, طهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T05:58:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T05:58:41Z
dc.date.available1399-08-22T05:58:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T05:58:41Z
dc.date.issued2010-01-01en_US
dc.date.issued1388-10-11fa_IR
dc.identifier.citationرفعتی, حسن, توکلی, حمیدرضا, عامریون, احمد, حسینپورفرد, محمدجواد, نصیری, طه. (1388). مقایسه پیش نیازهای اجرای HACCP در بخش تغذیه دو مرکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی. مجله طب نظامی, 11(4), 191-196.fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-684-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528671
dc.description.abstract  اهداف. وجود سیستم HACCP در بخش تغذیه یکی از شاخص‌های بسیار مهم در ارزیابی مراکز ارایه خدمات بهداشتی- درمانی محسوب می‎­شود. هدف از این مطالعه، بررسی و مقایسه پیش‌نیازهای اجرای این سیستم در بخش تغذیه دو مرکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی بود.   روش‌­ها. در این مطالعه توصیفی- مقطعی، برای بررسی پنج محور اصلی مورد مطالعه، پرسش­‌نامه محقق‌­ساخته تهیه شد و پس از تایید پایایی و روایی با مصاحبه تکمیل گردید. داده­‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 17 و آزمون آماری من- ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.   یافته‌­ها. مراکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی مورد بررسی به‌­ترتیب 8/77 و 8/70% پیش‌نیازهای HACCP را دارا بودند. میانگین امتیاز این دو مرکز در پنج محور مورد بررسی به‌ترتیب برابر 40/1±89/3 و 61/1±54/3 تعیین شد. در بین متغیرهای مورد مطالعه، تنها در مورد بهداشت محیط (از محور سوم) اختلاف معنی‌دار بین دو مرکز بهداشتی- درمانی مشاهده شد ( 0.05>p). نتیجه­‌گیری. اجرای سیستم HACCP در بخش تغذیه بیمارستان‌­ها لازم و ضروری است و در حفظ و ارتقای سلامت کارکنان و بیماران و میزان رضایت­‌مندی و کارآیی آنان تاثیر مثبتی دارد.fa_IR
dc.format.extent283
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.subjectکلیدواژه ها: بخش تغذیهfa_IR
dc.subjectمراکز بهداشتی- درمانیfa_IR
dc.subjectHACCPfa_IR
dc.subjectکنترل کیفیتfa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleمقایسه پیش نیازهای اجرای HACCP در بخش تغذیه دو مرکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue4
dc.citation.spage191
dc.citation.epage196


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد