| dc.contributor.author | رفعتی, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | توکلی, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عامریون, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینپورفرد, محمدجواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | نصیری, طه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T05:58:41Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T05:58:41Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T05:58:41Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T05:58:41Z | |
| dc.date.issued | 2010-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رفعتی, حسن, توکلی, حمیدرضا, عامریون, احمد, حسینپورفرد, محمدجواد, نصیری, طه. (1388). مقایسه پیش نیازهای اجرای HACCP در بخش تغذیه دو مرکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی. مجله طب نظامی, 11(4), 191-196. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-1537 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7667 | |
| dc.identifier.uri | http://militarymedj.ir/article-1-684-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528671 | |
| dc.description.abstract | اهداف. وجود سیستم HACCP در بخش تغذیه یکی از شاخصهای بسیار مهم در ارزیابی مراکز ارایه خدمات بهداشتی- درمانی محسوب میشود. هدف از این مطالعه، بررسی و مقایسه پیشنیازهای اجرای این سیستم در بخش تغذیه دو مرکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی بود. روشها. در این مطالعه توصیفی- مقطعی، برای بررسی پنج محور اصلی مورد مطالعه، پرسشنامه محققساخته تهیه شد و پس از تایید پایایی و روایی با مصاحبه تکمیل گردید. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS 17 و آزمون آماری من- ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها. مراکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی مورد بررسی بهترتیب 8/77 و 8/70% پیشنیازهای HACCP را دارا بودند. میانگین امتیاز این دو مرکز در پنج محور مورد بررسی بهترتیب برابر 40/1±89/3 و 61/1±54/3 تعیین شد. در بین متغیرهای مورد مطالعه، تنها در مورد بهداشت محیط (از محور سوم) اختلاف معنیدار بین دو مرکز بهداشتی- درمانی مشاهده شد ( 0.05>p). نتیجهگیری. اجرای سیستم HACCP در بخش تغذیه بیمارستانها لازم و ضروری است و در حفظ و ارتقای سلامت کارکنان و بیماران و میزان رضایتمندی و کارآیی آنان تاثیر مثبتی دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 283 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله طب نظامی | fa_IR |
| dc.subject | کلیدواژه ها: بخش تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | مراکز بهداشتی- درمانی | fa_IR |
| dc.subject | HACCP | fa_IR |
| dc.subject | کنترل کیفیت | fa_IR |
| dc.subject | طب نظامی | fa_IR |
| dc.title | مقایسه پیش نیازهای اجرای HACCP در بخش تغذیه دو مرکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 191 | |
| dc.citation.epage | 196 | |