نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتوکلی, حمید رضاfa_IR
dc.contributor.authorمعصوم بیگی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorاردستانی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorکریمی زارچی, علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorکاردان یامچی, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T05:58:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T05:58:33Z
dc.date.available1399-08-22T05:58:33Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T05:58:33Z
dc.date.issued2014-02-01en_US
dc.date.issued1392-11-12fa_IR
dc.identifier.citationتوکلی, حمید رضا, معصوم بیگی, حسین, اردستانی, مجید, کریمی زارچی, علی اکبر, کاردان یامچی, حسین. (1392). بررسی وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه‏ های مواد غذایی یکی از نیروهای نظامی استان تهران در سال 1391. مجله طب نظامی, 15(4), 259-266.fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-1197-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528657
dc.description.abstractاهداف: بررسی منظم وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه‏ها و مقایسه آن با وضعیت مطلوب بسیار ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه‏های مواد غذایی یکی از نیروهای نظامی استان تهران انجام شد. روش‏ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، وضعیت بهداشت محیط کلیه انبارها و سردخانه‏های مراکز مورد مطالعه با استفاده از چک لیست محقق ساخته روایی و پایایی شده، ارزیابی گردید. داده‏های جمع‏آوری شده با استفاده از آمار توصیفی شامل میانگین و درصد و نمودار و آزمون‏ آماری t-test با کمک نرم‌افزار SPSS15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ‏ها: به ترتیب 1/9، 7/72 و 2/18 درصد از سردخانه‏ها و 1/9، 5/54، 4/36 درصد از انبارها در سطح خوب، متوسط و ضعیف ارزیابی شدند. از نظر کنترل دما 1/9 و 3/27، بهسازی ساختمان 1/9 و 5/45، انتخاب محل 4/36 و 9/90، مدت ماند کالا 2/18 و 8/81 و بهداشت فردی کارکنان 5/45 و 4/36 درصد از سردخانه‏ها و انبارها در سطح خوب ارزیابی گردید. مقایسه میانگین امتیاز یازده متغیر بهداشت محیطی نشان داد، تنها از نظر مدیریت انبار و سردخانه اختلاف معنی‌دار وجود دارد (05/0p<). نتیجه‌گیری: وضعیت بهداشت محیط سردخانه‏ها و انبارهای مورد مطالعه در سطح مطلوبی نمی‌باشد. اصلاح نگرش فرماندهان، بهسازی، آموزش کارکنان، نظارت و کنترل بهداشتی منظم و رعایت اصول مهندسی بهداشت جهت ارتقاء بهداشت محیط این اماکن ضروری است.fa_IR
dc.format.extent629
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.subjectبهداشت محیطfa_IR
dc.subjectانبار مواد غذاییfa_IR
dc.subjectسردخانه مواد غذاییfa_IR
dc.subjectمراکز نظامیfa_IR
dc.subjectبهسازیfa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleبررسی وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه‏ های مواد غذایی یکی از نیروهای نظامی استان تهران در سال 1391fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاداره بهداشت و درمان نزاجا، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue4
dc.citation.spage259
dc.citation.epage266


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد