تأثیر مصرف کوتاهمدت مکمل کافئین بر حداکثر اکسیژن مصرفی، فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا و اینترلوکین 1 بتا در شرایط آب و هوای گرم در مرکز آموزش نظامی
(ندگان)پدیدآور
سبحانی, وحیدمهرتاش, محمدفصیحی رمندی, مهدینوع مدرک
Textپژوهشي اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: امروزه مصرف مکمل کافئین در میان ورزشکاران افزایشیافته است. این مکمل دارای اثرات ضدالتهابی است و می تواند عملکرد ورزشی را بهبود بخشد؛ بنابراین، در این تحقیق سعی بر آن داریم تا اثرات این مکمل را بر پاسخهای التهابی و عملکرد دانشجویان نظامی در یک دمای گرم مورد بررسی قرار دهیم.
روشها: ۱۵ دانشجوی نظامی مرد سالم پس از تکمیل فرمهای رضایت و سلامت در این مطالعه شرکت کردند. سپس آزمودنیها به صورت تصادفی در دو گروه کافئین (8 نفر) و دارونما (7 نفر) تقسیم شدند. آنها میزان 6 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن کافئین و مالتودکسترین را بهعنوان دارونما 90 دقیقه قبل از اجرای آزمون مصرف کردند. آزمودنیها فعالیت هوازی بیشینه خود (آزمون وامانده ساز دوی رفت و برگشت 20متر) را در دمای 38 درجه در تابستان انجام دادند. سپس حداکثر اکسیژن مصرفی از طریق فرمول مربوطه (تعداد رفت و برگشت با صدای بوق) محاسبه و جهت ارزیابی TNF-α و IL-1β نمونه خونی قبل و بعد از هر آزمون به میزان 5 سی سی از ورید بازویی آزمودنیها جمعآوری شد.
یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که مکمل کافئین موجب کاهش معنیدار TNF-α (گروه کافئین: 29/5±94/17 و گروه دارونما: 18/7±38/31)، افزایش معنیدار حداکثر اکسیژن مصرفی (گروه کافئین:86/2±73/41 و گروه دارونما: 30/1±88/34) شد و هیچگونه تأثیر معناداری بر IL-1β (گروه کافئین: 36/3±52/21 و گروه دارونما: 16/3±47/23) نداشت (P≤0.05).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج میتوان نتیجه گرفت که مصرف مکمل کافئین 90 دقیقه پیش از فعالیت میتواند منجر به کاهش TNF-α و بهبود عملکرد هوازی در دمای گرم شود.
کلید واژگان
عوامل التهابیحداکثر اکسیژن مصرفی
کافئین
دمای گرم
طب نظامی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-011396-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایرانمرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران
مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی، دانشکده علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران
شاپا
1735-15371735-7667




