نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسحقی, احسانfa_IR
dc.contributor.authorرستمی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorرحمتی نجارکلائی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorیعقوبی, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T05:55:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T05:55:18Z
dc.date.available1399-08-22T05:55:18Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T05:55:18Z
dc.date.issued2017-06-01en_US
dc.date.issued1396-03-11fa_IR
dc.identifier.citationاسحقی, احسان, رستمی, حسین, رحمتی نجارکلائی, فاطمه, یعقوبی, مریم. (1396). بررسی میزان پیش بینی کننده دانش تغذیه با رفتارهای تغذیه‌ای کارکنان درمانی در یکی از بیمارستان‌های نظامی شهر مشهد. مجله طب نظامی, 19(2), 126-134.fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-1566-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528354
dc.description.abstractزمینه و هدف: آگاهی تغذیه ای افراد تاثیر مستقیمی بر نوع مواد غذایی مصرفی و نیز عادات غذایی دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان پیش بینی متغیر دانش تغذیه بر رفتارهای تغذیه‌ای در کارکنان درمانی یکی از بیمارستان‌های نظامی شهر مشهد انجام گردید. روش‌ها: در این مطالعه  تحلیلی مقطعی از کارکنان درمانی بیمارستان نظامی از نظر دانش تغذیه، رفتار تغذیه‌ای و مصرف مواد غذایی در سال 1395 مورد بررسی قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه اطللاعات فردی، دانش تغذیه برای بزرگسالان NKQA (۴۶ سوال)، پرسشنامه عادات و دانش غذایی DHNK (۴۷ سوال) و پرسشنامه بسامد خوراکFFQ  (۵۴ آیتم غذایی) بود. برای بررسی ارتباط زیرمقیاس‌های آشنایی با هرم غذایی، مواد مغذی در غذاها، فواید مواد غذایی از پرسشنامه NKQA و زیرمقیاس‌های عادات غذایی و دانش غذایی از پرسشنامه DHNK با میزان مصرف مواد غذایی توسط کارکنان درمانی از رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته‌ها: در این مطالعه که با حجم نمونه‌ای از 300 نفر از کارکنان درمانی انجام شد، میانگین سن افراد شرکت‌کننده 7/30 سال و میانگین نمایه توده بدنی افراد ۷/۳±7/۲۳ بود. با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن تنها رابطه میان زیربخش عادات غذایی با شاخص توده بدنی معنی‌دار شناخته شد. نمراتی که کارکنان درمانی زن و مرد در بخش‌های دانش غذایی و عادات غذایی کسب کرده‌اند خوب بوده اما در بخش‌های آشنایی با هرم غذایی، مواد مغذی در غذاها ضعیف و در بخش فواید مواد غذایی متوسط عمل کرده‌اند. از طرفی نمرات زیرمقیاس‌های دانش تغذیه (001/0=p) و فواید مواد غذایی (025/0=p) به طور معناداری در زنان بالاتر از مردان بود. نتایج نشان داد، با استفاده از رگرسیون چندگانه، ۱۴ درصد از تغییرات مصرف گروه‌های مواد غذایی توسط متغیرهای فواید مواد غذایی و دانش غذایی در گروه زنان توضیح داده می‌شوند. در گروه مردان ارتباط میان دانش تغذیه و عادات غذایی با میزان مصرف گروه‌های مواد غذایی معنی‌دار شناخته نشد. نتیجه‌گیری: با توجه معنی‌دار شناخته شدن ارتباط دو زیرمقیاس فواید مواد غذایی و دانش تغذیه با مصرف مواد غذایی در گروه زنان و بیشتر بودن نمرات این دو زیرمقیاس در گروه زنان نسبت به مردان، زنان بیشتر در تغذیه خود از دانش تغذیه بهره می‌برند و اهمیت بیشتری به سلامت خود می‌دهند.fa_IR
dc.format.extent574
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.subjectوضعیت تغذیه ایfa_IR
dc.subjectدانشfa_IR
dc.subjectرفتارfa_IR
dc.subjectکارکنان درمانیfa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleبررسی میزان پیش بینی کننده دانش تغذیه با رفتارهای تغذیه‌ای کارکنان درمانی در یکی از بیمارستان‌های نظامی شهر مشهدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد آمار، گروه آمار، دانشکده ریاضی، دانشگاه شاهرود، شاهرود، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue2
dc.citation.spage126
dc.citation.epage134


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد