نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمامنه, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorلک دیزجی, سیماfa_IR
dc.contributor.authorرحمانی, آزادfa_IR
dc.contributor.authorبهشید, مژگانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T03:40:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T03:40:47Z
dc.date.available1399-08-22T03:40:47Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T03:40:47Z
dc.date.issued2014-05-01en_US
dc.date.issued1393-02-11fa_IR
dc.identifier.citationمامنه, مهدی, لک دیزجی, سیما, رحمانی, آزاد, بهشید, مژگان. (1393). تاثیر آموزش الگوی مراقبت مشارکتی بر عادات غذایی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی. مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا, 22(1), 41-51.fa_IR
dc.identifier.issn2676-5748
dc.identifier.urihttp://nmj.umsha.ac.ir/article-1-1155-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/518175
dc.description.abstract  مقدمه: دیابت یک بیماری مزمن است و کنترل آن نیاز به تغییرات اساسی در سبک زندگی بیماران دارد. لذا، هدف این مطالعه بررسی تاثیر آموزش بکارگیری الگوی مراقبت مشارکتی بر رفتار تغذیه­ای بیماران دیابتی نوع دو می­باشد .   روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی یک­ سو کور است که در مرکز آموزش دیابت تبریز انجام گرفت. نمونه پژوهش شامل 40 بیمار مبتلا به دیابت بود که به صورت تصادفی ساده به دو گروه آزمون (20 بیمار) و کنترل (20 بیمار) تقسیم شدند. ابتدا پیش­ آزمون از دو گروه اخذ و سپس، برای گروه آزمون، آموزش مشارکتی که شامل مراحل انگیزش، آماده­سازی، درگیرسازی و ارزشیابی، به مدت 7 جلسه 1 ساعته برگزار شد. سه ماه پس از اتمام برنامه مشارکتی پس­ آزمون از بیماران دو گروه اخذ شد. جهت جمع­آوری داده­ها از قسمت تغذیه پرسشنامه استاندارد سبک زندگی استفاده شد. داده­ها با استفاده از آزمون های کای دو و تی مستقل در نرم افزار SPSS/13 تجزیه و تحلیل شد.   یافته­ها: بعد از آموزش گروه آزمون در گزینه­های استفاده از خوراکی­های مختصر بین وعده­های غذایی (0 5 /0 p= )، خوردن بیش از سه وعده(04/0)، روغن مایع(01/0)، مصرف روغن حیوانی و کره (0 4 /0 p= )، میوه­جات (0 1 /0 p= ) و سبزیجات (0 3 /0 p= )، ماهی(03/0 p= )، عملکرد تغذیه ای بهتری نسبت به گروه کنترل گزارش نمودند.   نتیجه نهایی: یافته­های این تحقیق نشان می­دهد که رفتار تغذیه­ای بیمارانی که تحت آموزش بر اساس الگوی مراقبت مشارکتی قرار گرفته­اند، نسبت به قبل از مداخله، بهبود پیدا کرده است. بنابراین، استفاده از این مدل در بیماران دیابتی نوع دو جهت اصلاح رفتارهای تغذیه­ای توصیه می شود.fa_IR
dc.format.extent592
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سیناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Nursing and Midwifery Careen_US
dc.subject:آموزشfa_IR
dc.subjectبرنامه مراقبتیfa_IR
dc.subjectدیابت نوع IIfa_IR
dc.subjectعادات غذاییfa_IR
dc.subjectمشارکتfa_IR
dc.subjectماماییfa_IR
dc.titleتاثیر آموزش الگوی مراقبت مشارکتی بر عادات غذایی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue1
dc.citation.spage41
dc.citation.epage51


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد