نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحبیبی پور, رضاfa_IR
dc.contributor.authorصادقیان, میناfa_IR
dc.contributor.authorسیف, اصغرfa_IR
dc.contributor.authorبیات, سمیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:29:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:29:02Z
dc.date.available1399-08-22T00:29:01Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:29:02Z
dc.date.issued2017-03-01en_US
dc.date.issued1395-12-11fa_IR
dc.identifier.citationحبیبی پور, رضا, صادقیان, مینا, سیف, اصغر, بیات, سمیه. (1395). اثر نانو ذره نقره در حذف باکتری کلبسیلا پنومونیه جدا شده از پسابهای صنعتی صنایع همدان. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 23(4), 306-313. doi: 10.21859/hums-23046fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.21859/hums-23046
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1381-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498847
dc.description.abstractمقدمه: پیشرفت در علوم و فناوری نانو در دهه گذشته، فرصت‌های زیادی برای بررسی اثرات بیولوژیکی از جمله اثرات ضد باکتریایی نانو ذرات ایجاد کرده است. هدف این مطالعه تعیین خواص ضد میکروبی نانو ذرات نقره در حذف باکتری کلبسیلا پنومونیه جدا شده از پساب‌های صنعتی است. روش کار: در این مطالعه تجربی، پس از نمونه برداری از صنایع آلوده تست‌های مربوط به کلیفرم کل و مدفوعی با روش‌های استاندارد میکروبیولوژی انجام شد. فعالیت ضد میکروبی نانو ذرات نقره بر روی باکتری‌های مذکور (ایزوله و استاندارد کلبسیلا پنومونیه)، با روش رقت سازی در محیط مایع مورد بررسی قرار گرفت. به هر یک از رقت‌ها یک میلی لیتر سوسپانسون باکتری حاوی CFU/mL 108 × 5/1 اضافه و در دمای 37 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت گرمخانه‌گذاری شد. پس از طی شدن مدت مذکور طول موج nm 600 برای اندازه گیری غلظت باکتری‌ها استفاده شد. سپس از هر رقت 100 میکرولیتر روی محیط پخش و گرمخانه‌گذاری شد. در نهایت نتایج به کمک روش‌های آماری و نرم‌افزار SPSS 22 آنالیز و تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: آلودگی کلیفرم کل و توتال پساب صنایع نساجی تأیید و باکتری کلبسیلا پنومونیه (شاخص آلودگی صنایع نساجی) ایزوله گردید. با افزایش غلظت، میزان فعالیت ضدباکتریایی نانو ذرات نقره بیشتر شد و تعداد کلنی‌ها کاهش یافت. هر چند هیچ یک از غلظت‌ها قادر به مهار و حذف کامل باکتری‌ها نبود و بر پایه نوع باکتری گرچه اثر، متفاوت بود ولی این تفاوت به لحاظ آماری معنی‌دار نبود. نتیجه گیری: نتایج نشان داد، متغیرهای مورد بررسی یعنی نوع باکتری و غلظت نانو ذرات نقره از عوامل مؤثر در بروز خاصیت ضد میکروبی نانو ذرات نقره است. گر چه غلظت‌های مورد استفاده بر باکتری‌های مذکور مؤثر بودند ولی باعث حذف کامل باکتری‌ها نشدندfa_IR
dc.format.extent271
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.21859/hums-23046
dc.subjectکلبسیلا پنومونیهfa_IR
dc.subjectنانو ذراتfa_IR
dc.subjectنقرهfa_IR
dc.subjectفاضلابfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleاثر نانو ذره نقره در حذف باکتری کلبسیلا پنومونیه جدا شده از پسابهای صنعتی صنایع همدانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentواحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه بوعلی سیناfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue4
dc.citation.spage306
dc.citation.epage313


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد