نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرنجبریان, پروانهfa_IR
dc.contributor.authorصادقیان, سیاوشfa_IR
dc.contributor.authorشیرازی, محمدحسنfa_IR
dc.contributor.authorصراف نژاد, عبدالفتاحfa_IR
dc.contributor.authorفاضلی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorامین, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorمجلسی, امیرfa_IR
dc.contributor.authorمانی کاشانی, خسروfa_IR
dc.contributor.authorکورکی, مسعودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:28:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:28:24Z
dc.date.available1399-08-22T00:28:23Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:28:24Z
dc.date.issued2004-12-01en_US
dc.date.issued1383-09-11fa_IR
dc.identifier.citationرنجبریان, پروانه, صادقیان, سیاوش, شیرازی, محمدحسن, صراف نژاد, عبدالفتاح, فاضلی, محمدرضا, امین, غلامرضا, مجلسی, امیر, مانی کاشانی, خسرو, کورکی, مسعود. (1383). مطالعه اثر ضدباکتریایی4 عصاره گیاهی دارچین ، زیره سیاه ، رازیانه و شوید بر روی هلیکوباکترپیلوری به روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 11(3), 42-47.fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-605-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498779
dc.description.abstractهلیکوباکتر پیلوری به عنوان عامل ایجاد کننده زخم پپتیک و سرطان معده شناخته شده است. عفونت مجدد و عدم پاسخگویی به درمان ریشه کنی مشکلات اصلی در روند معالجه بیماران می باشد. گیاهان بعلت داشتن موادی با اثر درمانی یکی از مهمترین منابع درمانی بسیاری از بیماریها محسوب میشوند. با توجه به اهمیت موضوع، مطالعه حاضر طرح ریزی گردید که در طی آن میزان حساسیت هلیکوباکترپیلوری جدا شده از بیماران نسبت به 4 عصاره گیاهی دارچین ـ زیره سیاه- رازیانه -  شوید وآنتی بیوتیکهای آموکسی سیلین ـ تتراسیکلین و سیپرو فلوکساسین مشخص گردد.           14 سویه هلیکوباکتر پیلوری بدست آمده در جریان اندوسکوپی از 30 بیمار از لحاظ حساسیت به دارچین- زیره سیاه- رازیانه – شوید و آنتی بیوتیکهای آموکسی سیلین – تتراسیکلین و سیپرو فلوکساسین با روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری مورد بررسی قرار گرفتند.در تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون ناپارامتریک Cochranاستفاده شد و به منظور مقایسات دو به دوئی بین گروه های مختلف عصاره های گیاهی از آزمون Mcnemar  با اصلاح Bonferroni  نیز بهره گرفته شد.           از 14 سویه هلیکوباکتر پیلوری، 14 مورد (100%) به عصاره شوید، 11 مورد (78.6%) به عصاره زیره سیاه، 9 مورد (64.3%) به عصاره رازیانه و 6 مورد (42.9%) به عصاره دارچین حساسیت نشان دادند.  همچنین در تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی، 14 مورد (100%) به آموکسی سیلین مقاوم و 14 مورد (100%) به تتراسیکلین و سیپروفلوکساسین حساس بودند.           با استفاده از روش دیسک دیفیوژن نشان داده شد که هر 4 عصاره گیاهی دارای اثر ضد باکتریایی روی هلیکوباکتر پیلوری هستند و در مقایسه تاثیر 4 عصاره مشخص شد که شوید و رازیانه بیشترین تاثیر ممانعت کنندگی را روی هلیکوباکتر پیلوری دارند.fa_IR
dc.format.extent1
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.subjectآنتی بیوتیکهاfa_IR
dc.subjectگیاهان شفابخشfa_IR
dc.subjectهلیکوباکتر پیلوریfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleمطالعه اثر ضدباکتریایی4 عصاره گیاهی دارچین ، زیره سیاه ، رازیانه و شوید بر روی هلیکوباکترپیلوری به روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue3
dc.citation.spage42
dc.citation.epage47


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد