مقایسه آزمایشگاهی اثر ضد قارچ عصاره های گیاهی اسطوخودوس و مازو بر مخمر کاندیدا آلبیکانس با نیستاتین
(ندگان)پدیدآور
نوری, فهیمهرئوفی, امیردادفر, سونیانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه و هدف: امروزه از عصاره های گیاهی در درمان بیماری ها،به خصوص درمان بیماری های عفونی استفاده می شود. کاندیدا شایعترین عفونت فرصت طلب حفره دهان می باشد.در این مطالعه اثرات ضدقارچی دو عصاره گیاهی بر روی پاتوژن دهانی کاندیدا آلبیکانس ارزیابی می شود.
روش کار: در این مطالعه توصیفی تحلیلی ابتدا از بخش پروتز دانشکده ی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران از دهان ٢۵ بیمار مبتلا به دنچر استوماتیت با استفاده از سواب استریل نمونه برداری شد. نمونه ها به آزمایشگاه منتقل و کشت داده شد و پاتوژن های کاندیدا آلبیکنس جدا شد. علاوه بر آن سویه ی استاندارد کاندیدا آلبیکنس 5027PTCC نیز تهیه شد. پس از عصاره گیری از گیاهان نام برده شده، اثر ضد قارچی این عصاره ها با روش دیسک مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه نیستاتین به عنوان کنترل مثبت و متانول به عنوان کنترل منفی به کار برده شد. قدرت ضد قارچی هر یک از عصاره ها بر اساس قطر هاله عدم رشد ایجاد شده در محیط کشت تعیین شد. در پایان کار داده ها توسط تست های آماری Repeated measure ANOVA و Friedman آنالیز شدند.
نتایج: نتایج نشان می دهد که عصاره مازو نسبت به اسطخودوس اثرات ضد قارچی بیشتری دارد. مقایسه عصاره گیاه مازو و نیستاتین بر کاندیدا آلبیکنس تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد (P>0.05). اگرچه مازو نسبت به اسطوخودوس اثرات ضدقارچی بهتری را نشان داد. با این حال نیستاتین بیشترین تاثیر ضدقارچی را دارد (P0.05). اگرچه مازو نسبت به اسطوخودوس اثرات ضدقارچی بهتری را نشان داد. با این حال نیستاتین بیشترین تاثیر ضدقارچی را دارد (P
کلید واژگان
اسطوخودوسکاندیدا آلبیکنس
مازو
نیستاتین
سایر تخصص هاي باليني
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-09-011395-06-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی همدانشاپا
2588-722X2588-7238




