بررسی نحوه پخش استرین در استخوان اطراف در اوردنچرهای یک و دو ایمپلنت به روش مدل سازی کامپیوتری آنالیز المانهای محدود
(ندگان)پدیدآور
خوشحال, معصومهوفائی, فریبرزغلامرضایی, کوشاترابی, سارامرشدی, احسانعلیرضایی, پریسانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه و هدف: برای اولین بار در یک مطالعه سه بعدی آنالیز المان محدود ، توزیع استرین در استخوان اطراف ایمپلنت
را در طرح درمان اوردنچر بر پایه یک واحد و دو واحد ایمپلنت و در حرکات جانبی و پیشگرایی، مورد بررسی قرار دادیم
تا در نهایت علاوه بر اینکه شرایط واقعی تری از دهان را بازسازی کنیم ،بتوانیم بهترین طرح را از لحاظ اصول بیومکانیک انتخاب کنیم.
روش کار : برای شبیه سازی مدل دندان- ایمپلنت و استخوان با استفاده از نرم افزارCaitia ، طرح 3 بعدی فک طراحی گشت و نیروی 100 نیوتنی در حرکات پیشگرایی و جانبی به مدلهای دارای یک و دو ایمپلنت وارد گردید.
نتایج : در طرح یک ایمپلنت بیشترین میزان استرین کیفی در حرکات جانبی و در یک سوم سرویکال و باکال سمت غیر کارگر
(4097 میکرومتر) و در طرح درمان دو ایمپلنت بالاترین میزان استرین در حرکات پیشگرایی در استخوان اطراف یک سوم اپیکالی سطح لینگوال ایمپلنت (2435 میکرواسترین) و در حرکات جانبی در استخوان اطراف یک پنجم اپیکالی سطح لینگوالِ و باکال ایمپلنت (1668 میکرواسترین) مشاهده گردید.
نتیجه نهایی : نتایج حاصله در این طرح نشان دهنده بیشتر بودن استرین و استرس در طرح تک واحدی نسبت به طرح دو ایمپلنت می باشد. این تفاوت در حرکات جانبی بیشتر شده و نشاندهنده استرین بیشتر در مجموعه تک ایمپلنت می باشد. این نتایج می تواند پیشنهاد استفاده از تک ایمپلت در بیماران با نیروی جویدن حداقل و نیز در اکلوژن با حداقل نیروهای طرفی باشد.
کلید واژگان
استرینالمان محدود
اوردنچر
ایمپلنت دندانی
سایر تخصص هاي باليني
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-03-011394-12-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی همدانشاپا
2588-722X2588-7238




