نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصادقی محب, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorعباسعلی پورکبیره, رقیهfa_IR
dc.contributor.authorگودرزی, محمد تقیfa_IR
dc.contributor.authorنوریان, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorضیا مجیدی, نسرینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:26:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:26:32Z
dc.date.available1399-08-22T00:26:32Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:26:32Z
dc.date.issued2017-09-01en_US
dc.date.issued1396-06-10fa_IR
dc.identifier.citationصادقی محب, سمیه, عباسعلی پورکبیره, رقیه, گودرزی, محمد تقی, نوریان, علیرضا, ضیا مجیدی, نسرین. (1396). بررسی اثرات عصاره آبی سیر بر میزان بیان ژن و پروتئین TGF-β2 در بافت شبکیه چشم رت های نر دیابتی نوع 1. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 24(2), 112-118. doi: 10.21859/hums-24024fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.21859/hums-24024
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1499-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498576
dc.description.abstractمقدمه: رتینوپاتی یکی از مهم‌ترین عوارض دیابت ملیتوس می‌باشد که در نتیجه هیپرگلیسمی مزمن، استرس اکسیداتیو و التهاب ایجاد می‌شود. فاکتور رشد توموری (TGF-β2) یکی از فاکتورهای مهم دخیل در مسیر التهاب ناشی از هیپرگلیسمی می‌باشد. از طرفی سیر به عنوان یک ترکیب گیاهی پرمصرف در رژیم غذایی ایرانیان به حساب می‌آید که اثرات هیپوگلیسمیک و آنتی اکسیدانی دارد، لذا در این مطالعه اثرات عصاره آبی این گیاه در میزان بیان ژن و پروتئین TGF-β2 در رت های دیابتی نوع 1 مورد مطالعه قرار گرفته است. روش کار: در این مطالعه تجربی بیست و چهار رت نر نژاد ویستار به چهار گروه 6 تایی کنترل سالم، دیابتی نوع 1، دیابتی نوع 1 درمان شده با عصاره سیر و کنترل سیر تقسیم شدند. برای القا دیابت از استرپتوزوتوسین (65mg/kg) (STZ) استفاده شد و هفت روز بعد از تزریق، میزان قند خون در رت ها توسط گلوکومتر اندازه گیری شد. قند بالاتر از mg/dL 300 به عنوان دیابت نوع 1 در نظر گرفته شد. تیمار رت ها توسط عصاره آبی سیر (100g/1ml) به صورت گاواژ به مدت 30 روز انجام شد. در پایان زمان تیمار، نمونه سرم آنها جداسازی شد و جهت سنجش میزان گلوکز در 20º C- ذخیره گردید. همچنین چشم رت ها و سپس بافت شبکیه آن‌ها سریعاً خارج شد و در 70º C- برای بررسی بیان ژن و میزان پروتئین، ذخیره شد. جهت بررسی بیان ژن، استخراج RNA، سنتز cDNA و Real time PCR انجام شد. جهت سنجش میزان پروتئین TGF-β2 از روش الایزا استفاده شد. یافته‌ها: میزان بیان ژن TGF-β2 در رت های دیابتی، افزایش 37/1 برابری را نسبت به گروه کنترل نشان داد، در حالیکه در رت های دیابتی تیمار شده با عصاره سیر، کاهش 96/1 برابری نسبت به گروه دیابتی درمان نشده مشاهده گردید. میزان پروتئین TGF-β2 در رت های دیابتی، افزایش 08/3 برابری را نسبت به گروه کنترل نشان داد، در حالیکه در رت های دیابتی تیمار شده با عصاره سیر، کاهش 56/2 برابری نسبت به گروه دیابتی درمان نشده مشاهده گردید. نتیجه گیری: عصاره سیر سبب کاهش معنی دار سطح TGF-β2 در بافت شبکیه رت های دیابتی شده است. از آنجائیکه TGF-β2 یک فاکتور اساسی در ایجاد التهاب و آسیب به شبکیه می‌باشد، لذا می‌توان انتظار داشت که مصرف سیر، با کاهش میزان این پروتئین بتواند در تقلیل عوارض دیابت مؤثر باشد.fa_IR
dc.format.extent410
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.21859/hums-24024
dc.subjectدیابت شیرین نوع 1fa_IR
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectشبکیهfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleبررسی اثرات عصاره آبی سیر بر میزان بیان ژن و پروتئین TGF-β2 در بافت شبکیه چشم رت های نر دیابتی نوع 1fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه بوعلی سیناfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue2
dc.citation.spage112
dc.citation.epage118


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد