نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorناظمی, ملیکاfa_IR
dc.contributor.authorمرادی, یزدانfa_IR
dc.contributor.authorگذری, محسنfa_IR
dc.contributor.authorلکزایی, فرحنازfa_IR
dc.contributor.authorکریم پور, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:25:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:25:51Z
dc.date.available1399-08-22T00:25:50Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:25:51Z
dc.date.issued2016-06-01en_US
dc.date.issued1395-03-12fa_IR
dc.identifier.citationناظمی, ملیکا, مرادی, یزدان, گذری, محسن, لکزایی, فرحناز, کریم پور, مریم. (1395). بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره های متانولی و آبی دیواره بدن خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota روی برخی باکتری های بیماریزای انسانی. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 23(1), 75-82.fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-863-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498501
dc.description.abstractمقدمه و هدف: خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota متعلق به شاخه خارپوستان می باشد، بررسی های انجام شده در رابطه  با خواص بیولوژیک خارپوستان نشان می دهد که بیشترین ترکیبات شیمیایی دارای خواص بیولوژیک متعلق به خیارهای دریایی می باشد. این مطالعه به منظور تعیین خواص ضد باکتری عصاره های آبی و متانولی استخراج شده از خیار دریایی نسبت به باکتری های گرم مثبت و منفی که سبب بیماریزایی انسانی می گردند طراحی شده است. روش کار: 9 عدد خیار دریایی در بهمن ماه سال 93 از جزیره هنگام جمع آوری شدند. سپس عصاره گیری با استفاده از حلال متانولی از پودر تهیه شده از خیار دریایی انجام گردید. بررسی خواص ضد باکتری عصاره های آبی و متانولی روی باکتری های E. coli ،P. aeruginosa ، B. pumilus، S. aureus،S. typhi ، S. marcescens ، B. cereus  با استفاده از روش رقت لوله ایی به منظور تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC)  انجام شد.     نتایج: عصاره آبی روی هیچ کدام از باکتری های مورد آزمایش اثر ضد باکتری از خود نشان نداد. عصاره متانولی از رشد باکتریهای گرم منفی اشرشیاکولای، سالمونلا تیقی و ﺳﺮاﺷﯿﺎ ﻣﺎرﺳﯿﺴﻨﺲ جلوگیری نمود و از رشد باکتری های سالمونلا تیقی و ﺳﺮاﺷﯿﺎ ﻣﺎرﺳﯿﺴﻨﺲ در غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر جلوگیری نمود. عصاره متانولی از رشد تمامی باکتری های گرم مثبت مورد آزمایش؛ باسیلوس سرئوس، باسیلوس پومیلوس و استافیلوکوکوس آورئوس شد اما تنها منجر به مرگ باکتری استافیلوکوکوس آورئوس در غلظت های 40 میلی گرم بر میلی لیتر شد. نتیجه نهایی: نتایج نشان می دهد که عصاره متانولی حاوی ترکیبات دارای اثر ضد باکتری می باشد اما بر خلاف بسیاری از جانداران دریایی مورد آزمایش خیار دریایی نسبت به باکتری های گرم منفی نیز اثر ضد باکتری نسبتاً خوبی از خود نشان داد.fa_IR
dc.format.extent189
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.subjectحداقل غلظت کشندگیfa_IR
dc.subjectحداقل غلظت مهار کنندگیfa_IR
dc.subjectخیارfa_IR
dc.subjectضد باکتریfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره های متانولی و آبی دیواره بدن خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota روی برخی باکتری های بیماریزای انسانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue1
dc.citation.spage75
dc.citation.epage82


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد