نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحیدری, بیژنfa_IR
dc.contributor.authorوفایی, فریبرزfa_IR
dc.contributor.authorترکان, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:25:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:25:29Z
dc.date.available1399-08-22T00:25:29Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:25:29Z
dc.date.issued2012-09-01en_US
dc.date.issued1391-06-11fa_IR
dc.identifier.citationحیدری, بیژن, وفایی, فریبرز, ترکان, علی. (1391). بررسی تأثیر پخت مکرر بر رنگ سرامیک های دندانی و رنگ پذیری آنها در مواجهه با محلولهای رنگ زا. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 19(2), 58-65.fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-191-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498470
dc.description.abstractمقدمه هدف: انطباق رنگ بین رستوریشن های دندانی و دندانهای طبیعی یکی از شایع ترین مشکلات کلینیکی است. علیرغم انتخاب دقیق رنگ، رنگ نهایی سرامیک های دندانی ممکن است تحت تاثیر پروسه ساخت از جمله تعداد پخت قرار گیرد. همچنین ثبات رنگ نیز یک فاکتور مهم جهت موفقیت طولانی مدت رستوریشن های سرامیکی از لحاظ کلینیکی می باشد. اطلاعات کمی در مورد تغییر رنگ رستوریشن های سرامیکی تحت تاثیر نوشیدنی های رنگ زا مانند قهوه وجود دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر پخت مکرر و نوع سیستم سرامیکی بر روی ثبات رنگ سرامیک های دندانی در مواجه با نوشیدنی قهوه می باشد. روش کار: دراین مطالعه تجربی آزمایشگاهی تعداد 90 دیسک (با قطر 10 میلی متر، core با ضخامت 0.5 میلی متر و پرسلن پوشانندۀ با ضخامت 1.5 میلی متر) برای سه سیستم سرامیکی [یک نمونه متال - سرام و دو نمونه تمام سرام (IPS , Zirconia)] فراهم می شود (هر سیستم 30 دیسک). هرسیستم بر اساس تعداد پخت (3و 5 و7 بار) به سه گروه تقسیم می شوند سپس بعد از پختهای مکرر، نصف هر گروه در آب مقطر قرار می گیرند و نصف دیگر در قهوه (n=5). رنگ هر دسته قبل و بعد از پختهاو قرارگیری در محلول ها توسط دستگاه colorimeter انداره گیری می شود .شاخص های استاندارد l*a*b و تغییرات رنگ (ΔE) آنالیزمی شوند. (ΔE) با استفاده از فرمول ½ ΔE= (ΔL2 +Δb2 + Δa2)  محاسبه می شود. از اندازه گیری مکرر ANOVA جهت آنالیز داده ها و از تست Tukey HSD برای مقایسه آنها استفاده می شود. نتایج: تغییر رنگ سرامیکها تحت تاثیر تعداد پخت (3و 5 و7) (P <0.005) و نوع سیستم سرامیکی (P <0.005) می باشد. همچنین اثر متقابل تعداد پخت و نوع سرامیک نیز از لحاظ آماری معنی دار است (P=0.000). با افزایش تعداد پخت ΔE بیشتر می شود ولی فقط برای سیستم IPS بین پخت 5-3 از لحاظ کلینیکی مشخص است (ΔE > 3) . متوسط تغییرات ΔE در بین پخت های پایین تر (5-3) نسبت به پخت های بالاتر (7-5) بیشتر می باشد.نوشیدنی ها و اثر متقابل آن با تعداد پخت و سیستم سرامیکی ،تغییر رنگ مشخصی از لحاظ آماری ایجاد نکردند. نتیجه نهایی: نوع سیستم پرسلن و تعداد پخت بر رنگ سرامیک های تست شده موثر هستند. نوشیدنی قهوه تغییر محسوسی بر رنگ نهایی ایجاد نکرد(ΔE< 3).fa_IR
dc.format.extent282
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.subjectترمیم دندانfa_IR
dc.subjectثبات رنگfa_IR
dc.subjectسرامیک هاfa_IR
dc.subjectقهوهfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر پخت مکرر بر رنگ سرامیک های دندانی و رنگ پذیری آنها در مواجهه با محلولهای رنگ زاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue2
dc.citation.spage58
dc.citation.epage65


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد