مقایسه اثر ایبوپروفن تزریقی با کتورولاک تزریقی در کنترل درد شکستگیهای دیستال رادیوس
(ندگان)پدیدآور
حدادیان, احمدپورمتعبد, سمیرامیسنصیری گیگلو, کامبیزقربانی امجد, غلامرضابهرامی, آمنهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: یکی از شایعترین علائم در اورژانسهای مراکز تروما، درد است. ضد التهابهای غیراستروئیدی از جمله داروهای پرکاربرد جهت کنترل درد در اورژانس میباشند. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر ایبوپروفن تزریقی با کتورولاک تزریقی در کنترل درد شکستگیهای دیستال رادیوس انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر بهصورت کارآزمایی بالینی تصادفیشده در ارتباط با 150 بیمار مبتلا به شکستگی دیستال رادیوس مراجعهکننده به بیمارستان بعثت همدان در سالهای 96-1395 انجام شد. بیماران بهصورت تصادفی در دو گروه مداخله قرار گرفتند و ایبوپروفن با دوز 400 میلیگرم و کتورولاک با دوز 30 میلیگرم هر دو به مدت 30 دقیقه انفوزیون شدند. شدت درد 10 دقیقه قبل از تزریق و پس از دریافت دارو هر 30 دقیقه تا دو نوبت ثبت گردید. سپس، اثربخشی و عوارض داروها با استفاده از آزمونهای آماری و نرم افزار SPSS 16تحلیل شد.
یافتهها: بیماران شامل 97 مرد و 53 زن بودند و میانگین سنی آنها 72/35 سال بود. بر مبنای
نتایج هیچگونه اختلاف معناداری در میزان درد قبل از تجویز داروها وجود نداشت. باید خاطرنشان ساخت که 30 دقیقه اول پس از اتمام تجویز داروها، میانگین کاهش شدت درد در گروه دریافتکننده کتورولاک بیشتر بود (05/0P
کلید واژگان
ایبوپروفندرد
شکستگی دیستال رادیوس
کتورولاک
سایر تخصص هاي باليني
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-09-011397-06-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی همدانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی همداندانشگاه علوم پزشکی همدان
متخصص طب اورژانس، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
دانشگاه علوم پزشکی همدان
دانشگاه علوم پزشکی همدان
شاپا
2588-722X2588-7238




