• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پزشكي باليني ابن سينا
    • دوره 24, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پزشكي باليني ابن سينا
    • دوره 24, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه اثر عصاره گل راعی و میکروامولسیون آن با عصاره آلوئه ‌ورا بر باکتری بروسلا

    (ندگان)پدیدآور
    طبیب نژاد, مهساارجمندزادگان, محمدعلیخانی, محمد ‌یوسفصدرنیا, مریمحبیبی, قاسمناصری, زهرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    727.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: امروزه به‌‌دلیل بروز مقاومت‌های دارویی و توانایی باکتری‌ها در ایجاد عفونت‌های حاد، استفاده از گیاهان به‌منظور بررسی اثرات ضدمیکروبی آن‌ها مطرح شده است. در این ‌راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر عصاره و میکروامولسیون تهیه‌شده از عصاره گل راعی (Hypericum perforatum) و آلوئه ‌ورا (Aloe vera) بر باکتری بروسلا صورت گرفت. مواد و روش‌‌ها: این مطالعه تجربی با کمک هود در آزمایشگاه سطح 2 انجام شد. بدین‌منظور، تعداد 50 نمونه خون سرولوژی مثبت از نظر تب مالت در دستگاه BACTEC کشت داده شد و درصورت رشد، به محیط کشت بروسلا آگار در جار با اتمسفر حاوی10-5 درصد  CO2به ‌مدت 48 تا 72 ساعت منتقل گردید. درادامه، آزمایش‌های تأییدی بیوشیمیایی روی نمونه‌های رشد‌یافته اجرا شد. عصاره‌گیری به‌وسیله دستگاه رفلاکس (تقطیر) با حجم بالن 1 لیتری ومبرد 40 سانتی‌متری مارپیچ صورت گرفت. ساختار میکروامولسیونی با کمک امولسیفایرها از عصاره ساخته شد. سپس، از عصاره‌های آبی گل راعی و آلوئه ‌ورا، رقت‌های 1، 2، 4 و 8 میلی‌گرم بر لیتر تهیه گردید و خواص ضد‌میکروبی این عصاره‌ها با روش‌ دیسک دیفیوژن، پورپلیت و انتشار چاهک روی کشت خالص بروسلاهای جدا‌شده از بیماران مورد ‌ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: ارزیابی خواص ضد‌میکروبی بر سویه‌های بروسلای جدا‌شده نشان داد که میانگین قطر هاله عدم رشد در سویه‌های مورد‌ مطالعه برای غلظت 8 تا 1 میلی‌گرم بر لیتر عصاره گل راعی به‌ترتیب برابر با 2±6/36 و 3±18 میلی‌متر و برای آلوئه‌ ورا 3±7/30 و 1±18 میلی‌متر بود و هیچ‌کدام از سویه‌ها در غلظت 5/0 میلی‌گرم بر لیتر تشکیل هاله ندادند. بررسی اثر عصاره به روش انتشار چاهکی نیز نتایج مشابهی داشت؛ اما در روش پورپلیت، تأثیر عصاره‌ها بر باکتری مشاهده نشد. شایان‌ ذکر است که میکروامولسیون عصاره گل راعی به‌دلیل رقت زیاد بر سویه‌ها اثری نداشت. نتیجه‌گیری: روش دیسک دیفیوژن زیر هود کلاس 2، بهترین روش بوده و عصاره گل ‌راعی، بیشترین تأثیر را بر بروسلا داشته است و برای مطالعات بالینی پیشنهاد می‌شود.
    کلید واژگان
    آلوئه ‌ورا
    بروسلا
    تب مالت
    گل راعی
    میکروامولسیون

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-03-01
    1396-12-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی همدان
    سازمان پدید آورنده
    ، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه پیام ‌نور، ایران.

    شاپا
    2588-722X
    2588-7238
    URI
    https://dx.doi.org/10.21859/ajcm.24.4.336
    http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1624-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498414

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب