نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمجرد, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorخانلری, الهامfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:24:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:24:29Z
dc.date.available1399-08-22T00:24:29Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:24:29Z
dc.date.issued2013-03-01en_US
dc.date.issued1391-12-11fa_IR
dc.identifier.citationمجرد, فرزاد, خانلری, الهام. (1391). بررسی میزان فلوراید انواع مختلف چای متداول در ایران. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 19(4), 36-42.fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-162-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498372
dc.description.abstractمقدمه و هدف: چای یکی از رایج‌ترین نوشیدنی‌های مصرفی در میان مردم دنیا می‌باشد. از آنجایی که چای بعنوان یک منبع مهم فلوراید محسوب می‌شود، بنابراین افرادی که بسیار چای می‌نوشند و یا انواع چای‌های با محتوای بالای فلوراید را مصرف می‌‌کنند، خطر بروز فلوروزیس دندانی یا اسکلتی در آنها بیشتر می‌باشد. با توجه به نامشخص بودن میزان فلوراید انواع چای های مصرفی در کشور ما، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی غلظت فلوراید در 22 نوع چای متداول در ایران انجام گردید. روش کار: در این مطالعه توصیفی محتوای فلوراید چای سیاه (10 نوع) چای سیاه کیسه‌ای (9 نوع) و چای سبز (3 نوع) اندازه گیری شد. از هر نوع چای سه نمونه 2 گرمی بطور تصادفی انتخاب گردید. هـر نمونه 2 گـرمی در 200 میلی‌لیتر آب دی‌یونیزه در حال جوش ریخته شده و بمدت 10 دقیقه نگه داشته شد. پس از آنکه دمای محلول چای با دمای محیط یکسان شد، محلول چای فیلتر گردید و با افزودن آب دی‌یونیزه حجم آن به 200 میلی‌لیتر رسانده شد. غلظت فلوراید توسط الکترود یون گزین اندازه‌گیری و بر حسب میلیگرم در لیتر ثبت ‌گردید. داده‌ها با استفاده از آنالیز ANOVA و آزمون Tukey مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: غلظت فلوراید در محلول‌های تهیه شده از چای سیاه کیسه‌ای (mg/lit 1.51) در مقایسه با چای سبز (mg/lit 1.038) و چای سیاه غیرکیسه ای (mg/lit 0.86) بطور معنی‌دار بیشتر بود (0.05>P) اما هیچگونه تفاوت معنی‌دار بین غلظت فلوراید چای سبز و چای سیاه غیرکیسه ای وجود نداشت ( P=0.52). نتیجه‌نهایی: مطالعه حاضر نشان داد محتوای فلوراید در برخی انواع چای (سیاه کیسه ای) در سطحی بود که روزانه نوشیدن چند فنجان از آنها می‌تواند خطر بروز فلوروزیس دندانی را افزایش دهد. بنابراین، مصرف آنها بویژه در کودکان و در تمام افراد ساکن در نواحی با آب شرب حاوی غلظت بالای فلوراید محدود گردد.fa_IR
dc.format.extent140
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.subjectالکترودهای یون گزینfa_IR
dc.subjectچایfa_IR
dc.subjectفلورایدfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleبررسی میزان فلوراید انواع مختلف چای متداول در ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue4
dc.citation.spage36
dc.citation.epage42


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد