نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorطباطبایی یزدی, فریدهfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده بهبهانی, بهروزfa_IR
dc.contributor.authorحیدری سورشجانی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorمرتضوی, سید علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:24:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:24:02Z
dc.date.available1399-08-22T00:24:02Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:24:02Z
dc.date.issued2014-06-01en_US
dc.date.issued1393-03-11fa_IR
dc.identifier.citationطباطبایی یزدی, فریده, علیزاده بهبهانی, بهروز, حیدری سورشجانی, مریم, مرتضوی, سید علی. (1393). بررسی اثر ضد میکروبی عصاره‌ گیاه کلپوره بر میکروارگانیسم های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهی. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 21(1), 16-24.fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-100-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498326
dc.description.abstractمقدمه و هدف: کلپوره یا مریم نخودی با نام علمی Teucrium polium متعلق به تیره نعناع، به صورت گسترده در طب سنتی جهت درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفته است. با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال موجود در گیاه کلپوره، به نظر می رسد این گیاه دارای اثرات ضد میکروبی قابل ملاحظه ای باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر ضد  میکروبی غلظت های مختلف عصاره های آبی و اتانولی گیاه کلپوره برEscherichia coli PTCC 1330، Staphylococcus aureus PTCC 1337، Staphylococcus epidermidis PTCC 1435، Streptococcus pyogenes PTCC 1447 و Pseudomonas aeruginosa PTCC 1310 در شرایط آزمایشگاهی می باشد. روش کار: در این مطالعه تجربی، اثر ضد میکروبی عصاره به دو روش پخش عصاره در سطح محیط کشت و انتشار در آگار (دیسک) مورد ارزیابی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی ( Minimum Inhibitory Concentration MIC) و حداقل غلظت کشندگی ( Minimum Bactericidal Concentration MBC) با استفاده از روش رقت لوله ای تعیین گردید. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 17 وتوسط آزمون های آماری آنوا و دانکن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: در روش انتشار در آگار همه غلظت‌های عصاره اتانولی بر Streptococcus pyogenes ،Staphylococcus epidermidis و Staphylococcus aureus اثر بازدارندگی داشت. MIC عصاره آبی و اتانولی برای Pseudomonas aeruginosa به ترتیب mg/ml 64 و 32 و MBC عصاره آبی و اتانولی نیز در خصوص Pseudomonas aeruginosa به ترتیب mg/ml 256 و 128 بود. Pseudomonas aeruginosa بیشترین مقاومت را در برابر عصاره های آبی و الکلی کلپوره نشان داد. نتیجه  نهایی: عصاره اتانولی گیاه کلپوره در شرایط آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی قابل ملاحظه  ای بر Pseudomonas aeruginosa و Escherichia coli بعنوان باکتری گرم منفی و Streptococcus pyogenes ، Staphylococcus epidermidis و Staphylococcus aureus به عنوان باکتری های گرم مثبت نشان داد.fa_IR
dc.format.extent229
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.subjectحداقل غلظت کشندگیfa_IR
dc.subjectحداقل غلظت مهارکنندگیfa_IR
dc.subjectگیاه کلپورهfa_IR
dc.subjectمیکروارگانیسم هاfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleبررسی اثر ضد میکروبی عصاره‌ گیاه کلپوره بر میکروارگانیسم های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue1
dc.citation.spage16
dc.citation.epage24


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد