مقایسه رژیم محدود از انرژی پرپروتئین با رژیم استاندارد در درمان زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک
(ندگان)پدیدآور
شیشه گر, فرنازرمضانی تهرانی, فهیمهمیرمیران, پروینحاجیان, سپیدهباغستانی, احمدرضانوع مدرک
Textمروري
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: بعضی از محققان رژیمهای غذایی پرپروتئین را در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک پیشنهاد کردهاند، اما تعداد کمی از مداخلات تغذیهای به مقایسه تاثیر رژیم پرپروتئین و استاندارد در زنان مبتلا پرداختهاند. لذا این مقاله مروری با هدف مقایسه تاثیر رژیم غذایی پرپروتئین با رژیم غذایی استاندارد در پیامدهای انترو پومتریک، متابولیک و باروری در زنان مبتلا به این سندرم انجام شد.
روش بررسی: جستجو برای مرور سیستماتیک مقالات انگلیسی زبانی که در آنها کارازماییهای بالینی به مقایسه دو رژیم پر پروتئین و استاندارد در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک پرداخته باشد، در پایگاههای اطلاعاتی science direct، scopus و Pub med از سال 2000 تا 2014 صورت گرفت.
یافتهها: در اغلب مطالعات تفاوتی بین دو رژیم غذایی در پیامدهای انترو پومتریک وجود نداشت و در تمام مطالعاتی که با هدف کاهش وزن طراحی شده بودند، کاهش وزن مستقل از ترکیب رژیم غذایی باعث کاهش تستسترون، تستسترون آزاد و نمایه اندروژن ازاد و افزایش SHBG شد. رژیمهای غذایی استاندارد منجر به کاهش HDL. شده و رژیم پرپروتئین با کاهش کلسترول تام و کاهش نسبت کلسترول به HDL همراه بود. کاهش وزن، مستقل از ترکیب رژیم غذایی و سایر رژیمها، باعث کاهش انسولین ناشتا، مقاومت به انسولین و پروفایل لیپید شد.
نتیجهگیری: رژیم پرپروتئین منجر به بهبود جزیی و ناهماهنگ در متغیرهای متابولیک شده و کاهش وزن مستقل از رژیم غدایی منجر به فواید بالینی در زنان مبتلا میشود. واژگان کلیدی: رژیم پرپروتئین، رژیم استاندارد، سندرم تخمدان پلیکیستیک، پیامدهای انتروپومتریک، متابولیک، باروری.
کلید واژگان
واژگان کلیدی: رژیم پرپروتئینرژیم استاندارد
سندرم تخمدان پلیکیستیک
پیامدهای انتروپومتریک
متابولیک
باروری.
زنان و زايمان
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-06-011394-03-11
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری بهداشت باروری، دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیمرکز تحقیقات اندوکرینولوژی تولید مثل، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
آمار زیستی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
شاپا
1023-59222008-3386




