نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپازکی, حدیثهfa_IR
dc.contributor.authorپورعلی, پرستوfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:21:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:21:54Z
dc.date.available1399-08-21T23:21:54Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:21:54Z
dc.date.issued2017-06-01en_US
dc.date.issued1396-03-11fa_IR
dc.identifier.citationپازکی, حدیثه, پورعلی, پرستو. (1396). جداسازی و بررسی رنگدانه باکتری‌های سرمادوست با هدف کاربرد در صنایع غذایی ‌. فصلنامه علوم پزشکی, 27(2), 126-132.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1253-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493422
dc.description.abstractسابقه و هدف: امروزه استفاده از رنگدانه­های آلی تولید شده توسط میکروارگانیسم­ها با توجه به ماهیت و ایمنی آنها در حال افزایش است. این رنگدانه­ها در طبیعت و خواص خود متفاوت هستند. هدف از مطالعه حاضر، استخراج رنگدانه­های تولید شده در سرما توسط باکتری­های سرمادوست است. روش بررسی: 10 نمونه خاک از مناطق مختلف شهر طرقبه جمع­آوری و کشت داده شدند. 10 روز بعد، تعداد 14 کلنی باکتریایی که مولد رنگدانه بودند انتخاب شدند و با استفاده از آزمون­های بیوشیمیایی و PCR مورد شناسایی قرار گرفتند. با استفاده از متانول و پودر شیشه رنگدانه­های باکتریایی استخراج شدند و به منظور خالص سازی آنها TLC بر روی نمونه­ها انجام گرفت. دو رنگدانه مربوط به سویه­های A8 و A13 که دارای خلوص مناسب بودند، جهت بررسی سمیت سلولی بر روی 3 رده سلولی HepG2، فیبروبلاست جنین انسان و سرطان معده استفاده شدند. یافته­ها: از میان 14 باکتری دارای رنگدانه مربوط به سویه A8 که Aeromonas hydrophyla بود، بر روی رده­های مختلف کشت سلولی باعث ممانعت از رشد سلول­ها شد. همچنین رنگدانه نامیده شده A13، بر روی رده­های سلولی هیچ سمیتی نداشت و می­توان از آن به عنوان یک رنگ طبیعی در صنایع غذایی استفاده کرد. نتیجه­ گیری: همان گونه که نتایج نشان دادند، بر اساس خواص بیولوژیکی رنگدانه­های باکتریایی استخراج شده می­توان از آنها در زمینه­های مختلف پزشکی و تکنولوژی استفاده کرد. واژگان کلیدی: باکتری­های سرمادوست، رنگدانه، صنایع غذایی، اثر ضدسرطانی.fa_IR
dc.format.extent1339
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectباکتری­های سرمادوستfa_IR
dc.subjectرنگدانهfa_IR
dc.subjectصنایع غذاییfa_IR
dc.subjectاثر ضدسرطانیfa_IR
dc.subjectزيست شناسي مولكوليfa_IR
dc.titleجداسازی و بررسی رنگدانه باکتری‌های سرمادوست با هدف کاربرد در صنایع غذایی ‌fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحليلي/مقطعي/توصيفيfa_IR
dc.contributor.department‌ گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نیشابور، نیشابور، ایران ‌fa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم پایه، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایرانfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue2
dc.citation.spage126
dc.citation.epage132


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد