بررسی حجم فضای مرده در سه نوع از سرنگهای انسولین تولید شده در داخل ایران به روش جذب اتمی کلسیم
(ندگان)پدیدآور
زنوزی, فرزانهصمدی, سوسنسیار, منیرهنوع مدرک
Textتحليلي/مقطعي/توصيفي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: یکی از انواع خطاها که به خصوص در نوزادان خطرناک است، خطا در مقدار داروی تجویزشده میباشد. نادرستی حجم اسمی وسایل مورد استفاده برای رقیق سازی ممکن است سبب تجویز مقدار نامناسب دارو گردد. بنابر این اطلاع از حجم واقعی سرنگهای انسولین که در تجویز دارو به نوزادان به کار میرود، برای جلوگیری از خطر مسمومیت دارویی ناشی از تزریق ناخواسته داروی موجود در فضای مرده این سرنگها ضروری به نظر میرسد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی که در سال 1387 به عمل آمد، حجم فضای مرده در 86 نمونه ازسه نوع سرنگ انسولین تولید ایران با استفاده از جذب اتمی یون کلسیم در دستگاه اسپکتروسکوپی جذب اتمی Varian مدل Spectr AA.200 اندازه گیری شد.
یافتهها: حجم فضای مرده در سرنگ SOHA مساوی 2/2±3/5 میکرولیتر بود که به طور معنیداری کمتر از حجم این فضا درسرنگ V MED (17/9±05/21) و اطلس سرنگ (51/13±85/54) بود (001/0>p).نتیجهگیری: با توجه به حجم فضای مرده در سرنگهای مورد مطالعه، سرنگ انسولین با سرسوزن غیر قابل جدا شدن (SOHA) مناسبترین وسیله برای رقیق کردن دارو در بخش نوزادان است. در صورت نیاز به استفاده از سرنگهای با سر سوزن جدا، سرنگهای V MED (با آب بند پیستون به شکل T) که نسبت به اطلس سرنگ، فضای مرده کوچکتری دارند مناسبتر است.
کلید واژگان
سرنگ انسولینفضای مرده
بخش نوزادان
رقیق سازی دارو
مسمومیت دارویی
نوزادان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2012-02-011390-11-12
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
فوق تخصص نوزادان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهرانعضو هیئت علمی، دکترای شیمی تجزیه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر ری
متخصص بیماریهای کودکان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهران
شاپا
1023-59222008-3386




