بررسی سیتوتوکسیسیته ICD-85 (ترکیب پپتیدی مشتق ازسم مار و عقرب) روی سلول سرطانی میلوئیدی HL-60
(ندگان)پدیدآور
شهرامیار, زهرازارع میرک آبادی, عباسمروتی, حسننوع مدرک
Textتجربي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: مطالعات قبلی روی ICD-85 (پپتید مشتق از زهر مار و عقرب )که توسط محققین موسسه سرم سازی رازی استخراج شده است، اثر مهاری این ترکیب را در گروه سلولهای سرطانی پستان (MDA-MB 231) نشان داد. این تحقیق به منظور روشن شدن مکانیسم اثر ICD-85 روی سلولهای سرطانی HL-60 صورت گرفته است.
روش بررسی: ابتدا سیتوتوکسیسیته ICD-85 روی سلول HL-60 توسط تست MTT تعیین شد و تغییرات مرفولوژیکی حاصل از ICD-85 در سلولهایی که به مدت24 ساعت در معرض این ترکیب قرار گرفتند، زیر میکروسکوپ الکترونی مشاهده شد. سپس میزان LDH آزاد شده در محیط سلولهایی که تحت تاثیر ICD-85 قرار گرفته بودند، اندازهگیری شد.
یافتهها: مقدار IC50 پس از افزودن غلظتهای مشخص از ICD-85 (40، 4، 4/0، 04/0، 004/0 تا ... 15-10 ×4 میکروگرم در میلی-لیتر) به مدت24 ساعت به سلول HL-60 برابر با 04/0 میکروگرم در میلیلیتر محاسبه شد. همچنین این سلولها در مقایسه با سلولهای کنترل که در معرض ICD-85قرار نگرفته بودند، زیر میکروسکوپ الکترونی تغییرات قابل توجهی از جمله کوچک شدن نسبت هسته به سیتوپلاسم، جمع شدن سیتوپلاسم، متراکم شدن محتویات هستهای، افزایش واکوئولهای سیتوپلاسمی، تشکیل اجسام آپوپتوتیک و تخریب میتوکندری مشاهده شد. دراندازهگیری میزان LDH هیچ تغییر معنیداری در میزان LDH آزاد شده در غلظتهای مختلف سم در مقایسه با سلول کنترل مشاهده نشد.
نتیجهگیری: تحقیق حاضر اثر ضد رشد ترکیب ICD-85 روی سلول HL-60 را نشان داد.
کلید واژگان
ICD-85HL-60
MTT
سیتوتوکسیسیته
IC50
بيوشيمي باليني
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2012-02-011390-11-12
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد بیوشیمی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیبخش جانوران سمی و تهیه پادزهر، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
کارشناس ارشد، بخش کنترل کیفی فراورده های بیولوژیک، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
شاپا
1023-59222008-3386




